Ce restricții vor fi în anumite orașe. Arafat: să nu permitem situației să se agraveze

Florina Pop |
Data publicării:
Raed Arafat, șeful DSU   Foto: gov.ro
Raed Arafat, șeful DSU Foto: gov.ro

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, duminică seara, la un post TV, că se analizează introducerea de noi restricții în acele orașe unde numărul îmbolnăvirilor cu COVID este uriaș.

Nu vor mai fi restricții ca în starea de urgență, dar autoritățile sanitare analizează introducerea altora în acele orașe unde rata de infectere este mare. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Raed Arafat a declarat, la Antena 3, că se analizează oprirea circulației noaptea, se recomandă mai multă multă de acasă decât de la slujbă și dacă numărul de infectări va crește - ”readaptarea sistemului sanitar”.

”Să vedem cum se va impune, în ce condiții și în ce localități; să se reducă circulația după o anumită oră, în noapte”, a precizat Arafat. 

Întrebat ce măsuri s-ar putea impune gradual în anumite orașe, inclusiv în București, acesta a răspuns:

”Soluția optimă este să fie o balanță între activitatea economică și măsurile care se iau pentru limitarea răspândirii virusului, dar aceste lucru depinde foarte mult de modul în care acceptăm anumite măsuri și le implementăm, și de la cea mai simplă măsură, masca, până la distanțare, până la a respecta anumite reguli și a renunța poate la anumite lucruri pe care voiam să le facem tocmai ca să limităm răspândirea virusului ne va permite să menținem situația sub control și să nu permitem situației să se agraveze. Și atunci dacă se agravează să necesite și alte măsuri.

Acum vedem care este situația și dacă reușim să ajungem la un platou să începem să coborâm, dar totuși cifra e mare și vreau să se înțeleagă că o cifră de 3-4.000 de cazuri pe zi înseamnă un impact major în următoarele zile asupra capacităților din spitale și secțiilor de ATI. Asta s-ar putea să însemne anumite măsuri speciale la nivel sanitar, la nivelul spitalelor în mod deosebit”, a subliniar secretarul de stat.

Potrivit acestuia, au fost alocate în plus noi paturi la Terapie Intensivă și unități medicale precum Spitalul Malaxa din București au fost transformate în spitale COVID. ”La Spitalul Malaxa așteaptăm unele modificări în interior ca în cursul săptămânii viitoare să înceapă activitatea - păstrând ambulatoriul disponibil populației generale, doar interiorul spitalului va fi destinat COVID”, a adăugat Arafat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel