Argeș: Șefa DSP înlocuită cu un medic militar; directorul medical al SJU Pitești, schimbat și el

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ordin
Ordin

Șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP), dr Sorina Honțaru, a fost înlocuită din funcție, în locul ei fiind numit un medic militar. Și directorul medical al SJU Pitești a fost înlocuit.

Potrivit prefectului de Argeș, Emanuel Soare, conducerea DSP Argeș a fost preluată de doctorul Alexandru Guiță, fost comandant al Spitalului Militar Pitești.

Tot joi a fost luată decizia de înlocuire a directorului medical al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Pitești, Teodor Cătălin Teodorescu, cu Gheorghe Frătoaica, după ce un medic chirurg care a mers la serviciu, deși avea simptome de COVID-19, a fost depistat pozitiv, notează Agerpres.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Argeș, Dan Manu, consideră că înlocuirea din funcție a Sorinei Honțaru, care conducea DSP Argeș din anul 2014, a fost decisă din rațiuni politice.

„Decizia de schimbare, în opinia mea, este eminamente politică. Ce i se poate reproșa dnei. dr. Honțaru? (...) Unde a greșit dna. dr. Honțaru? Cumva că nu este membru PNL? Probabil. (...) Sunt curios când își amintește dl. prefect să convoace CJSU, pentru că hotărârile trebuie luate în forul statutar în această perioadă și nicidecum de unul singur sau de câțiva. Îi reamintesc faptul că sunt vicepreședinte al CJSU și citesc din presă hotărârile luate", a scris Manu pe Facebook.

În opinia sa, nici numirea noului director medical de la SJU Pitești nu este una potrivită în acest moment.

„Îmi poate spune dl. prefect de ce noul director medical, pus astăzi în funcție, este în izolare? Cumva că este posibil contaminat de un pacient? Răspunsul este categoric: Da", se mai arată în postarea președintelui CJ Argeș, care este de profesie medic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel