Asistenți maternali, alți 40 vor fi angajați în Teleorman printr-un proiect european

Adisa Codruț |
Data publicării:
Copil   FOTO: Pixabay
Copil FOTO: Pixabay

Reţeaua de asistenţi maternali din Teleorman va fi extinsă cu 40 de persoane, printr-un proiect cu finanţare europeană care se derulează până în anul 2023.

Asistenți maternali, Teleorman. ”În cadrul proiectului, la DGASPC Teleorman au fost angajaţi şapte asistenţi maternali profesionişti, iar în următorii trei ani urmează să fie angajaţi alţi 33”, a declarat, miercuri coordonatorul de proiect la nivelul judeţului, Ciprian Vasilescu. Procesul de selecţie a persoanelor care doresc să devină asistent maternal continuă, având în vedere că atestarea ca profesionist este un proces de durată. "Săptămâna viitoare vom face o primă selecţie pentru că până la sfârşitul anului ne dorim să atestăm încă zece asistenţi maternali profesionişti care să poată fi angajaţi din ianuarie 2020", a adăugat coordonatorul proiectului, potrivit Agerpres.

Asistenți maternali, Teleorman. Atestarea

Potrivit acestuia, atestarea presupune două etape. După depunerea cererilor, într-o primă fază se face evaluarea solicitanţilor, ceea ce presupune verificări, anchete la domiciliu, referinţe. Apoi, persoanele care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate în vederea atestării ca asistent maternal profesionist urmează programul de pregătire propriu-zisă, care se desfăşoară la DGASPC Teleorman.

După obţinerea atestatului, asistenţii maternali vor putea primi copii în plasament, angajarea făcându-se de la data instituirii plasamentului. DGASPC Teleorman are alocat, prin acest proiect, un buget de aproximativ 35 de milioane de lei, cu o contribuţie de 2% asigurată de Consiliul Judeţean. În prezent, la nivelul judeţului Teleorman îşi desfăşoară activitatea un număr de 194 de asistenţi maternali profesionişti, care au în grijă 333 de copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel