Șase ambulanțe noi, în dotarea la Serviciului de Ambulanța Teleorman

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ambulanțele tip B2 sunt deservite de achipaj cu asistent medical. FOTO: IGSU
Ambulanțele tip B2 sunt deservite de achipaj cu asistent medical. FOTO: IGSU

Șase autospeciale noi au intrat în dotarea Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Teleorman, alte patru fiind așteptate să ajungă în județ până la sfârșitul acestui an.

„Cele șase ambulanțe primite sunt de tip B2, model 4x4. Ele vor fi deservite de echipaje medicale de urgență cu asistent medical și, începând de mâine (n.r. miercuri), vor fi gata să meargă la intervenții. Până la sfârșitul acestui an mai așteptăm alte 4 ambulanțe tip A, destinate transportului pacienților", a declarat, marți, directorul SAJ Teleorman, Cristian Popescu.

În prezent, parcul auto al SAJ Teleorman numără 48 de autospeciale de intervenție, însă mai mult de jumătate dintre ele au o vechime de peste 10 ani și se apropie de un milion de kilometri.

„Avem 28 de ambulanțe din 2008 care au între 700.000 și 900.000 de kilometri, una dintre ele chiar mai mult. Se mai strică, stau în service câteva zile, după care reintră în funcțiune. Avem și șase mașini pe care am fost nevoiți să le scoatem din uz", a adăugat directorul SAJ Teleorman, citat de Agerpres.

În vederea creșterii capacității de reacție și răspuns în situații de urgență, din luna decembrie 2018 și până în prezent, în dotarea SAJ Teleorman au intrat 16 autosanitare noi, achiziționate în cadrul unui proiect derulat la nivel național și finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel