Asistentă medicală, moartă la doar trei zile de la internare cu o formă ușoară a bolii COVID-19

Angela Sabău |
Data publicării:
Deces
Deces

O asistentă care îngrijea copii cu COVID-19 a murit la Iași, la doar câteva zile de la internare. Femeia s-a prezentat inițial cu simptome ușoare și nu avea alte boli grave.

Asistenta medicală, soția unui preot din comuna Mogoșești, avea 54 de ani și trata copiii infectați cu COVID-19 la  Centrul de Servicii Sociale C. A Rosetti din Iaşi. Ea s-a infectat după ce un ajutor de bucătar a venit la muncă infectat. 
Când a început să aibă simptome, pe 16 septembrie,ea s-a prezentat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, unde i s-au prelevat probe. „A ajuns la spitalul „Sfântul Spiridon” la ora 22:00. A stat până a doua zi la ora 14:00 pe un scaun, să aștepte rezultatul. Nu a primit nimic. M-a sunat și mi-a spus că moare acolo de foame, de sete… A plecat acasă. Seara, pe la ora 20:00 a venit rezultatul. A fost pozitiv. Și-a făcut bagajele, a plecat cu Salvarea către Spitalul de Boli Infecțioase și nu s-a mai întors”, povesteşte preotul Petru Marciuc, citat de Antena 3.
Asistenta s-a internat apoi la Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, având câteva simptome ușoare specifice, dar nimic grav. După două zile pe trecute în salon, starea femeii s-a agravat brusc şi a fost dusă la ATI. Din păcate, după doar trei zile la terapie intensivă, femeia a decedat. 
„Am fost sunat cât soția a fost la ATI între orele 14:00 și 15:00, în fiecare zi, și mi s-au spus lucruri. Bănuiesc că la toată lumea spun la fel cei de la spital. La ATI e mai rău ca la pușcărie. Nu știi ce e acolo. A intrat pacientul și nu îl mai vezi”, a mai precizat preotul. Deși nu avea probleme de sănătate grave, organele i-au cedat pe rând, iar medicii de la ATI nu au reuşit să o salveze. 
Reacția managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”
„De ce vă mirați, am avut un pacient în vârstă de 40 de ani care s-a internat și în aceeași zi a murit. Fără să aibă comorbidități”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecțioase, prof. dr. Carmen Dorobăț.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel