Astmul și rinita alergică, legătura periculoasă cu cataracta

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Control oftalmologic
Control oftalmologic

Un studiu publicat în Jurnalul de Dermatologie (Journal of Dermatology) leagă astmul și rinita alergică cu cataracta.

Într-un studiu care a investigat asocierea dintre bolile alergice și bolile oftalmologice la 14.776 adulți, astmul și rinita alergică au fost asociate cu o probabilitate crescută de 50% de a avea cataractă.

Cu toate acestea, dermatita atopică nu a fost legată de cataractă, în studiul publicat în Journal of Dermatology.

Concluziile acestuia indică faptul că trebuie depuse eforturi pentru a reduce riscul de complicații oftalmologice atunci când sunt tratați pacienții cu anumite boli alergice.

Ce sunt astmul, rinita alergică și cataracta

„Astmul bronșic este una din cele mai frecvente afecțiuni cronice, caracterizată prin inflamația cronică a căilor aeriene ce determină limitarea fluxului de aer, reversibilă. În Europa, aproape 30 milioane de persoane suferă din cauza astmului, prevalența bolii fiind în continuă creștere, cu precădere în rândul populației pediatrice (într-o clasă cu 30 copii 2 - 3 dintre ei au astm)", arată Dr Simona Bucșă Dobre, medic primar Pneumologie și doctor în științe medicale, de la Centrul de Diagnostic și Tratament „dr Victor Babeș" din București.

„Rinita alergică este considerată a fi cea mai frecventă manifestare de alergie, estimându-se că afectează 10 % din populație, procentajul fiind în creștere. Alergia nazală se manifestă prin cele două forme de rinită alergică: rinita alergică sezonieră sau periodică, numită și febra fânului, și rinita alergică perenă sau aperiodică", notează Dr Georgiana Ilie, medic specialist ORL la același centru.

Cataracta e cauza de orbire în 51% din cazuri, estimează Organizația Mondială a Sănătății. Dacă nu e tratată de la primele simptome, poate fi rezolvată doar chirurgical prin înlocuirea cristalinului. Află AICI ce simptome nu trebuie să ignori!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel