AstraZeneca, răspuns oficial privind legătura dintre vaccin și decesele suspecte

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Compania AstraZeneca a răspuns oficial după scandalul cazurilor de deces sau reacții adverse grave.

Compania AstraZeneca a răspuns oficial, pentru prima dată, în legătură cu decesele suspectate că ar fi legate de vaccinare, sau cu efectele adverse. Potrivit reprezentaților companiei, nu s-a putut găsi o legătură între aceste decese sau reacțiile adverse legate de coagularea sângelui. 

În urma îngrijorărilor recente ridicate în legătură cu evenimentele trombotice, AstraZeneca ar dori să ofere reasigurarea cu privire la siguranța vaccinului COVID-19 pe baza unor dovezi științifice clare. Siguranța este de o importanță capitală, iar compania monitorizează continuu siguranța vaccinului său.

O analiză atentă a tuturor datelor disponibile privind siguranța a peste 17 milioane de persoane vaccinate în Uniunea Europeană (UE) și Marea Britanie cu vaccin COVID-19 AstraZeneca nu a evidențiat un risc crescut de embolie pulmonară, tromboză venoasă profundă (TVP) sau trombocitopenie, în niciun grup de vârstă, sex, lot sau dintr-o anumită țară.

Până în prezent, în UE și Marea Britanie au existat 15 evenimente de TVP și 22 de evenimente de embolie pulmonară raportate în rândul celor cărora li s-a administrat vaccinul, pe baza numărului de cazuri pe care Compania le-a primit de la 8 martie. Acesta este un număr mult mai mic decât s-ar aștepta să se întâmple în mod natural la o populație generală de această dimensiune și este similar în cazul altor vaccinuri COVID-19 autorizate. Raportul lunar de siguranță va fi făcut public pe site-ul Agenției Europene pentru Medicamente în săptămâna următoare, în conformitate cu măsuri excepționale de transparență pentru COVID-19.

Mai mult, în studiile clinice, chiar dacă numărul evenimentelor trombotice a fost mic, acestea au fost mai puține în grupul vaccinat. De asemenea, nu au existat dovezi ale creșterii sângerărilor la peste 60.000 de participanți înscriși.

Ann Taylor, director medical, a declarat: „Aproximativ 17 milioane de persoane din UE și Marea Britanie au primit acum vaccinul nostru, iar numărul cazurilor de cheaguri de sânge raportate în acest grup este mai mic decât sutele de cazuri care ar fi de așteptat printre populația generală. Natura pandemiei a condus la o atenție sporită în cazuri individuale și mergem dincolo de practicile standard pentru monitorizarea siguranței medicamentelor autorizate în raportarea evenimentelor de vaccinare, pentru a asigura siguranța publică. ”

În ceea ce privește calitatea, nu există, de asemenea, probleme confirmate legate de orice lot de vaccinuri utilizate în toată Europa sau în restul lumii. Testarea suplimentară este efectuată de noi înșine și independent de către autoritățile sanitare europene și niciuna dintre aceste re-testări nu a arătat motive de îngrijorare. În timpul producției vaccinului, peste 60 de teste de calitate sunt efectuate de AstraZeneca, partenerii săi și de peste 20 de laboratoare independente de testare. Toate testele trebuie să îndeplinească criterii stricte pentru controlul calității, iar aceste date sunt trimise autorităților de reglementare din fiecare țară sau regiune pentru examinare independentă înainte ca orice lot să poată fi eliberat în țări.

Siguranța publicului va veni întotdeauna pe primul loc. Compania ține această problemă sub o analiză atentă, dar dovezile disponibile nu confirmă faptul că vaccinul este cauza. Pentru a depăși pandemia, este important ca oamenii să fie vaccinați atunci când sunt invitați să facă acest lucru.”, se arată în comunicatul companiei AstraZeneca.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel