Autism, conferință despre abordarea integrativă a bolii

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Tulburarea de spectru autist     FOTO: pexels.com
Tulburarea de spectru autist FOTO: pexels.com

În perioada 12-14 aprilie are loc la Cluj Napoca Conferința Internațională de Cercetare și Tratare a Autismului prin Metode Biomedicale. 

Conferința care durează trei zile demonstrează modul în care implementarea unei abordări integrative a autismului poate ușura condițiile medicale și simptomele comportamentale comune la copiii și adulții cu tulburări de spectru autist și prezintă mijloace prin care se autismul se poate preveni. 12 profesioniști de top asigura participanților pașii esențiali și imediați pentru o abordare bazată pe dovezi științifice.

Evenimentul este organizat de o asociație înființată de mama unui copil care a fost diagnosticat cu autism. Ea își dorește în acest fel să ajute alte persoane care se luptă cu această problemă de sănătate.

Invitați de marcă

Anul acesta, printre invitați se numără Raun, care a fost diagnosticat cu autism sever de mic copil, era complet non-verbal și avea un IQ sub 30 de puncte. Deși părinții săi au fost sfătuiți să-l institutioneze, ei au lucrat cu el printr-o metodă specială, numită azi programul Son-Rise timp de trei ani de zile, permițându-i să se recupereze complet, fără nici o urmă de diagnostic.

De asemenea la conferinta va participa dr. Anju Usman Singh, cel mai renumit medic în probleme legate de biofilm intestinal și infecții intestinale grave, doctorul Nicola Antonucci, considerat unul dintrei cei mai buni medici în cercetarea și tratarea autismului la nivel Mondial și Raun Kaufman, primul copil din lume recuperat complet din autism.

Cifre îngrijorătoare privind autismul

Numărul cazurilor de copii cu autism a crescut îngrijorător, în ultimii 10 ani. În ultimii doi ani statisticile CDC arată o creștere alarmantă cu 15% în SUA, unde în prezent unu din 59 de copii este diagnosticat cu autism. În România, unu din 51 de copii este diagnosticat cu autism. Și cazurile sunt în creștere, la nivel mondial. Cele mai sumbre estimări avertizează că până în 2025 în SUA, jumătate din copii vor avea autism, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

„Pentru ca s-a demonstrat că acești copii suferă de cauze biologice care pot fi tratate, este extrem de importantă implementarea unei abordări integrative a autismului. Această abordare implică modificarea alimentației, sprijin in procesul de metilare, detoxifiere, adresarea inflamației, curățarea mediului înconjurător etc”, se arată în document.

 

Detalii despre Daniela Man, cea care a înființat Asociația Generația Salvată, aici: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel