Avertisment despre noua tulpină de COVID-19. Dr Virgil Musta: „Creează premisele unui al treilea val!”

Adisa Codruț |
Data publicării:
Virgil Musta
Virgil Musta

Noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie creează premisele unui al treilea val al pandemiei COVID-19, atrage atenția dr Virgil Musta.

Dr Virgil Musta a explicat că noua tulpină COVID-19 va putea fi ținută sub control doar prin luarea unor măsuri stricte de control a circulației oamenilor între state. El atrage atenția și asupra consecințelor grave pe care le poate avea răspândirea virusului cu mutații. 

„Noua tulpină creează premisele unui al treilea val, ceea ce face ca sistemele de sănătate, care sunt deja sub o presiune foarte mare, să nu mai facă față. De aceea este necesar să se ia măsuri din fașă, pentru a nu se ajunge la o contagiozitate foarte mare.Este cunoscut în știința medicală că virușii suferă mai multe mutații, dar de obicei acestea sunt minore. (..) În aceasta situație, însă, sunt două mutații ale proteinei care fixeaza virusul de celulă și care permite intrarea în celulă, care cresc contagiozitatea și transmisibilitatea bolii. Apare o transmitere intensă, foarte greu de stăpânit, pentru că vine în același timp cu un un număr de cazuri severe și critice care necesită internare în Terapie Intensivă, și deja locurile sunt limitate”, a explicat medicul Virgil Musta, la Observator.

Medicul, care este șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, spune că se impune carantina zonelor în care a fost descoperită tulpina mutantă a virusului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel