Avorturile la cerere, refuzate într-un spital din țară

Steluța Indrei |
Data publicării:

Medicii ginecologi de la Spitalul Județean Vaslui nu mai răspund solicitărilor privind avorturile la cerere în unitatea respectivă. Principalul motiv îl constituie neplata acestui serviciu, informează Mediafax.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui au declarat marţi că medicii din cadrul Secţiei de Obstetrică-Ginecologie au decis să nu mai facă întreruperi de sarcină la cererea pacientelor.

„Nu se mai fac întreruperi de sarcină la cerere în spital. A fost o decizie luată de medicii ginecologi, probabil din anumite considerente personale. Este vorba despre întreruperi de sarcină la cerere, nu despre situaţii medicale în care se impune acest lucru. Probabil că, în judeţ, există clinici care fac astfel de întreruperi de sarcină, nu cunosc cu exactitate situaţia”, a declarat Ana Rinder, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, pentru Mediafax.

Pe de altă parte, medicul-şef al secţiei de Obstretică Ginecologie, dr. Smărăndiţa Istrate, susţine că nu este vorba doar despre moralitate.

„Întreruperile de sarcină la cerere se fac numai la cabinetele particulare din Vaslui sau din Iaşi. Nici înainte mulţi colegi nu făceau avorturi la cerere. Printre motive se regăsesc şi moralitatea, dar şi faptul că nu sunt plătite. Este o manoperă pe care o facem noi şi spitalul nu ne-o plăteşte, astfel că s-a luat decizia de a nu mai face astfel de întreruperi”, a declarat dr. Smărăndiţa Istrate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel