Avorturile la cerere, refuzate într-un spital din țară

Steluța Indrei / 25 sep 2018 / 15:07

Medicii ginecologi de la Spitalul Județean Vaslui nu mai răspund solicitărilor privind avorturile la cerere în unitatea respectivă. Principalul motiv îl constituie neplata acestui serviciu, informează Mediafax.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui au declarat marţi că medicii din cadrul Secţiei de Obstetrică-Ginecologie au decis să nu mai facă întreruperi de sarcină la cererea pacientelor.

„Nu se mai fac întreruperi de sarcină la cerere în spital. A fost o decizie luată de medicii ginecologi, probabil din anumite considerente personale. Este vorba despre întreruperi de sarcină la cerere, nu despre situaţii medicale în care se impune acest lucru. Probabil că, în judeţ, există clinici care fac astfel de întreruperi de sarcină, nu cunosc cu exactitate situaţia”, a declarat Ana Rinder, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, pentru Mediafax.

Pe de altă parte, medicul-şef al secţiei de Obstretică Ginecologie, dr. Smărăndiţa Istrate, susţine că nu este vorba doar despre moralitate.

„Întreruperile de sarcină la cerere se fac numai la cabinetele particulare din Vaslui sau din Iaşi. Nici înainte mulţi colegi nu făceau avorturi la cerere. Printre motive se regăsesc şi moralitatea, dar şi faptul că nu sunt plătite. Este o manoperă pe care o facem noi şi spitalul nu ne-o plăteşte, astfel că s-a luat decizia de a nu mai face astfel de întreruperi”, a declarat dr. Smărăndiţa Istrate.

Articole Recomandate

NYSTATINUM - prospect

08 Martie, 13:32
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy