Băile speciale, recomandate pentru frumusețe. Ce ingrediente să adaugi în apă pentru o piele catifelată

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Băile speciale, recomandate pentru frumusețe. Foto: Freepick @lookstudio
Băile speciale, recomandate pentru frumusețe. Foto: Freepick @lookstudio

Băile speciale sunt preferate de doamne și domnișoare, deoarece le ajută să aibă o piele catifelată și le relaxează după o zi încordată.

Băile speciale în care ai adăugat unele ingrediente naturale, pline de vitamine și minerale, pot fi făcute de 2 ori pe săptămână. Durata unei astfel de băi trebuie să fie de aproximativ 20-30 de minute. Apa în care vei adăuga ingredientele de mai jos trebuie să aibă o temperatură de circa 35 de grade.

Impactul stresului asupra calității vieții: 5 pași pentru a-l folosi în avantajul tău

Băi cu sare. Ai nevoie de 250-500 grame de sare de bucătărie sau de mare. Umple cada pe jumătate de apă caldă ăi dizolvă sarea. O astfel de baie te revigorează și îți îmbunătățește starea de bine.

Băi cu conifere. Ai nevoie de jumătate de pachet de extract de conifere. O astfel de baie se distinge nu doar printr-o aromă plăcută, ci ameliorează oboseala și are un efect calmant asupra sistemului nervos.

Albușul de ou este un aliat al frumuseții. Zece rețete care mereu te vor ajuta
 

Băi cu glicerină. Umple jumătate de cadă cu apă caldă și adaugă 1/4 de litru de glicerină. Este foarte bine să faci o astfel de baie pentru dacă ai pielea uscată și descuamată. O astfel de baie este recomandată și atunci când ai stat prea mult la soare și te-ai ales cu arsuri sau ai folosit mai mult timp o lampă de cuarț. Dacă pielea se exfoliază doar pe față, pune  1-2 linguri de glicerină într-un vas cu apă fiartă și răcită și clătește fața de mai multe ori, apoi, las-o să se usuce la aer.

Lămâia nu trebuie să lipsească din casă. Zece rețete de frumusețe cu acest fruct citric

Băi cu tărâțe de grâu. Într-o pungă de tifon se pun 2 pumni de tărâțe de grâu. Agață punga în cadă, chiar sub robinet, astfel încât apa să curgă prin tărâțe. Nu șterge pielea după baie, dar las-o să se usuce la aer. Această baie înmoaie pielea.

Băi cu decoct din planta Scaiul măgăresc (Onopordon Acanthium). Prepară 250 grame de decoct din această plantă și adaug-l în cada umplută pe jumătate cu apă caldă. Pielea ta va deveni elastică. Această baie este recomandată în special după ce ai ținut o dietă.

Alternative naturale pentru vopsirea părului. Ce rol are rozmarinul. Efectul uimitor pentru fire albe

Băi din amestecuri de ierburi. Ai nevoie de 250 grame de ierburi  pentru o baie completă. Amestecul trebuie să conțină: mușețel, salvie, lavandă, rozmarin, flori de tei, mentă, arnică, mărar, sunătoare. Pregătește un decoct din aceste ierburi și adaugă-l în cadă. Pielea ta va respira prin toți porii și va fi catifelată și moale.

Relaxează-te circa 30 de minute într-o astfel de baie specială, apoi bea un pahar de lapte cu miere și mergi la culcare. Vei avea un somn profund și sănătos, iar dimineața te vei trezi plină de energie. În plus, pielea ta va fi catifelată și moale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel