Bărbat de 40 de ani, stop cardiac în curtea școlii. Multe solicitări la Ambulanță în prima zi de școală

Steluța Indrei |
Data publicării:
Ambulanță
Ambulanță

Peste 900 de solicitări au fost înregistrate luni la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF), foarte multe cazuri pentru care s-a cerut ajutor fiind în loc public, a declarat managerul SABIF, dr. Alis Grasu, informează Agerpres.

„Ieri au fost 900 şi ceva. În general, sunt multe solicitări. Faţă de ziua de duminică, când am avut 751, ieri am avut tot pe 12 ore în prima parte a zilei, de dimineaţă de la 7,00 până seara la 19,00 - 951, cu 200 de cazuri mai mult. Acestea se simt şi plus traficul care este foarte aglomerat. A fost zi de început de şcoală, toată lumea era pe stradă. Au fost foarte multe cazuri în loc public. (...) Sunt perioade şi perioade. Din păcate, nu putem ajunge în cel mai scurt timp la absolut toate solicitările. De aceea le şi prioritizăm cât mai corect. Din fericire, la 99% dintre urgenţele majore ajungem foarte repede”, a spus Alis Grasu.

Un bărbat de 40 de ani, stop cardiac în curtea școlii

Ea a precizat că, din cele peste 900 de cazuri, două au fost stopuri cardio-respiratorii, dintre care unul la un bărbat de 40 de ani, căruia i s-a făcut rău în curtea unei şcoli, unde şi-a adus copilul.

„Am avut două stopuri cardio-respiratorii, pe care din fericire le-am şi resuscitat”, a menţionat managerul SABIF.

Criză de personal la Ambulanță

Alis Grasu a arătat că SABIF răspunde la toate solicitările, atrăgând însă atenţia că nu există suficient personal. „Avem în continuare multe solicitări, în unele zile numărul solicitărilor este foarte mare. Echipaje nu avem cum să aducem pe măsura solicitărilor, pentru că nu avem de unde şi sunt situaţii în care cazurile, care nu sunt ameninţătoare de viaţă, nu sunt accidente rutiere, nu sunt infarcte miocardice, stau în aşteptare. Răspundem la toate aceste solicitări, dar din păcate suntem puţini. Nimeni nu stă”, a precizat Alis Grasu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel