Bărbat din Gorj, mort a doua zi după vaccinare. Dr Valeriu Gheorghiță: a fost un alt infarct miocardic, fatal

Florina Pop / 12 Martie 2021 / 22:08
Infarct
Infarct

Rezultatul necropsiei în cazul bărbatului din Gorj, mort a doua zi după ce s-a vaccinat împotriva COVID, arată că acesta a decedat de infarct miocardic.

Bărbatul din județul Gorj, care a murit a doua zi după ce s-a vaccinat cu serul AstraZeneca, a făcut infarct miocardic, arată rezultatul necropsiei. Directorul DSP Gorj, Narcis Stoian, a declarat că legiștii nu au stabilit o legătură între vaccin și decesul bărbatului.

”Medicii care i-au făcut necropsia au zis că a făcut un infarct miocardic. Avea inima mărită.(…) Noi, ieri, am fost informați, printr-o instrucțiune, să retragem vaccinurile din acest lot, care mai sunt în stocurile centrelor de vaccinare. (…) Noi nu știam despre acest lot că are probleme. Doar preventiv, până se fac verificări de către EMA, se retrage acest lot de vaccin. Se va aduce alt vaccin, din alt lot. (...) La AstraZeneca n-am mai avut raportată nicio reacție adversă”, a afirmat directorul Stoian.

O declarație similară a oferit și Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul strategiei de vaccinare. 

”Este o persoană care nu era în evidenţă cu boli cronice, dar a reieșit că avea antecedente de infarct miocardic, iar tot ceea ce s-a întâmplat și a condus la instalarea decesului a fost un alt episod de infarct miocardic, extins, care a fost fatal. Mortalitatea unei boli cardiovasculare e pe primul loc în România. Nu există niciun indiciu care să ateste vreo legătură de cauzalitate între vaccinare și aparitia evenimentelor trombotice. Numărul evenimentul trombotice este chiar mai redus decât în rândul persoanelor care nu se vaccinează”, a afirmat Gheorghiţă, potrivit RTV.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy