Bărbieritul, beneficii pentru ten. De câte ori ar trebui să îți tunzi barba

Monika Baciu |
Data publicării:
barbieritul - FOTO: Freepik
barbieritul - FOTO: Freepik

Bărbieritul permite în mod regulat pielii de pe față să se refacă și să se întinerească într-un ritm mult mai rapid.

Bărbieritul te scapă de celulele moarte ale pielii și contribuie la producția reglementată de melanină și keratină și duce la o piele mult mai tânără. În plus, toate produsele pe care le utilizați pentru bărbierit, fie că este vorba de o cremă sau gel de ras, și uleiurile de pre-bărbierit și balsam, sunt excelente pentru a restabili echilibrul nivelului pH-ului pielii. 

Bărbieritul, benefic pentru piele

Se pare că bărbieritul în mod regulat este foarte benefic pentru pielea bărbaților.  Și, dacă o faci așa cum trebuie, folosind instrumentele și produsele potrivite, aceasta este singura rutină de îngrijire la care bărbații ar trebui să adere, deoarece are grijă de majoritatea lucrurilor care îi deranjează.

Când te bărbierești, aparatul de ras nu numai că îndepărtează părul de pe față, ci și un strat foarte subțire de celule moarte ale pielii din stratul cel mai de sus al pielii. Acest lucru nu numai că oferă feței tale o întinerire atât de necesară, dar, de asemenea, te face să te simți mult mai proaspăt și energizat, mai ales dacă ai o rutină de bărbierit adecvată. Adăugați la asta efectul de răcire pe care îl au majoritatea aftershaves-urilor și vă uitați la un minut sau două de fericire pură, notează MensXP.

Vezi și: Rapamicina, elixirul tinereții. Cum funcționează

Piele sănătoasă

În afară de exfolierea pielii, întregul proces de bărbierit este extrem de benefic pentru pielea ta, deoarece funcționează ca un masaj moale. Acest lucru permite pielii să se vindece din adâncul interiorului. Studiile arată că bărbieritul în mod regulat produce, de asemenea, cantitatea potrivită de melanină de care are nevoie pielea ta, protejându-te astfel de soare. Bărbieritul în mod regulat, de asemenea, echilibrează producția de hormoni ai pielii și previne apariția coșurilor.

Arăți mai tânăr

Bărbieritul permite în mod regulat pielii de pe față să se refacă și să se întinerească într-un ritm mult mai rapid. Acest lucru, împreună cu faptul că bărbieritul te scapă de celulele moarte ale pielii și contribuie la producția reglementată de melanină și keratină, duce la o piele mult mai tânără.

În plus, toate produsele pe care le utilizați pentru bărbierit, fie că este vorba de o cremă sau gel de ras, și uleiurile de pre-bărbierit și balsam, sunt excelente pentru a restabili echilibrul nivelului pH-ului pielii. 

Vezi și: Stai picior peste picior? Ce poți să pățești

Crește productivitatea

Credeți sau nu, oamenii care se bărbieresc în fiecare dimineață sunt mai productivi. Ei bine, asta spune un studiu independent. Potrivit studiului, persoanele care se bărbieresc dis-de-dimineață înainte de a se îndrepta spre serviciu, au tendința de a avea un cadru clar al lucrurilor pe care doresc să le facă într-o zi.

Arăți mai prietenos

Mai multe studii psihologice au arătat că bărbații și femeile deopotrivă au găsit adesea persoanele care se bărbieresc ca fiind mai de încredere, prietenoase, abordabile și mult mai puțin agresive în comparație cu fețele cu barbă.

Cât de des ar trebui să te bărbierești?

Nu există o regulă clară pentru cât de des trebuie să vă bărbieriți. Depinde de tine să decizi dacă preferi pielea curată cu un aspect mai natural. Va trebui să fii atent la modul în care părul tău crește și la cum se simte pielea ta după bărbierit.

Probabil că nu trebuie să te bărbierești în fiecare zi. Aparatele de ras nu îți taie doar părul, ci elimină și un strat de celule ale pielii de fiecare dată când te bărbierești.

Vezi și: Vedetă, momente cumplite: Sângele a pătruns în stomac, e perforat. A ascuns diagnosticul 23 de ani

Cum să te bărbierești

Când te bărbierești, spală-ți fața cu apă caldă înainte de a aplica crema de ras. Rade încet și în direcția creșterii părului. Fiți atenți în special la linia maxilarului și a gâtului, deoarece aceste zone pot fi mai predispuse la porecle și tăieturi, notează Healthline.

Un alt mit este că bărbieritul mai frecvent va ține la distanță arsurile de după bărbierit. Bărbieritul corect este cel mai important factor în evitarea erupțiilor cutanate, uscăciunii și disconfortului cauzat de bărbierit. Acest lucru are sens odată ce ați înțeles procesul de creștere a părului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel