Barurile și cafenelele se închid la ora 23.00, începând de luni: vezi unde s-a luat această decizie

Adisa Codruț |
Data publicării:
Baruri, cafenele  FOTO: pexels.com
Baruri, cafenele FOTO: pexels.com

Barurile și cafenelele se vor închide la ora 23 începând de luni. Autoritățile regionale din Bruxelles au decis asta din cauza numărului mare de infecții din ultima perioadă.

Barurile şi cafenelele din Bruxelles se vor închide la orele 23:00 începând de luni, au anunţat sâmbătă autorităţile regionale belgiene, în cadrul noilor măsuri de frânare a răspândirii pandemiei de coronavirus. Această închidere anticipată a localurilor de consum de alcool nu vizează şi restaurantele, a declarat un purtător de cuvânt al responsabilului executiv regional, Rudi Vervoort, la încheierea unei reuniuni de criză, notează agerpres.ro.

Toate celelalte centre de vânzare de băuturi sau de alimente vor trebui să închidă la ora locală 22:00, iar consumul de alimente va fi interzisă în pieţe, a precizat purtătoarea de cuvânt, Nancy Ngoma. Primarii au decis, de asemenea, întărirea controalelor şi interzicerea adunărilor de peste 10 persoane pe căile publice, mai ales după închiderea localurilor.

De asemenea, miercuri, executivul regional a anunţat că purtarea măştilor nu mai este obligatorie în exterior peste tot la Bruxelles începând cu 1 octombrie. Obligativitatea purtării măştilor sanitare a fost impusă la 12 august pe teritoriul regiunii Bruxelles indiferent de loc şi de orar, o măsură care a suscitat ample critici.

Purtarea măştilor rămâne obligatorie în zonele foarte frecventate şi acolo unde nu este posibilă respectarea distanţării fizice. Masca este, de asemenea, obligatorie în zonele comerciale şi în spaţiile exterioare comune din preajma şcolilor.

Între 16 şi 22 septembrie, 10.785 noi cazuri au fost diagnosticate în Belgia, dintre care 22% la  Bruxelles. Belgia, o ţară cu 11,5 milioane de locuitori, însumează 110.976 cazuri de COVID-19 şi 9.969 de decese, una dintre cele mai mari rate de mortalitate din Europa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel