Băutura care reduce tensiunea. Conține două ingrediente din frigider

Monika Baciu |
Data publicării:
bautura care reduce tensiunea - FOTO: Freepik@handsomeat
bautura care reduce tensiunea - FOTO: Freepik@handsomeat

Băutura care reduce tensiunea arterială este simplu de realizat. Ai nevoie de doar două ingrediente.

Băutura care reduce tensiunea are și alte efecte asupra organismului. Laptele cu usturoi este una dintre cele mai gustoase modalități de a consuma usturoi. În plus este benefic pentru sănătate.

Laptele cu usturoi oferă multe beneficii pentru sănătate, printre care tratarea obezității, a gazelor și balonării, a tensiunii arteriale, a congestiei toracice, a colesterolului ridicat și a acneei.

Ce este laptele cu usturoi

Laptele de usturoi nu este altceva decât lapte infuzat cu usturoi, puteți folosi orice lapte pe care îl preferați. Dacă sunteți intolerant la lactoză sau vegan, puteți folosi lapte de nucă de cocos sau lapte de migdale. Acest lapte cu usturoi poate fi consumat de toată lumea pentru a beneficia de proprietățile laptelui și al usturoiului.

Vezi și: Cafeaua, termen de valabilitate. În cât timp trebuie să o bei după ce ai preparat-o

Laptele cu usturoi pentru răceală şi gripă

Usturoiul ajuta la îmbunătăţirea imunităţii şi dacă eşti predispus la răceală şi gripă, consumul de lapte cu usturoi va reduce foarte mult simptomele. În plus, laptele cu usturoi va ajuta și la îmbunătăţirea imunităţii. Laptele cu usturoi este, de asemenea, un bun remediu pentru congestia toracică, dar faceți-l cu lapte de nucă de cocos, deoarece laptele de vacă agravează congestia toracică la unele persoane.

Laptele cu usturoi, remediu pentru acnee

Consumul de lapte cu usturoi este la fel de eficient că aplicarea externă pentru tratarea acneei, deoarece are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii și ajută la reducerea durerii și a inflamației. Consumul regulat de lapte cu usturoi este o modalitate eficientă de a diminua acneea.

Laptele cu usturoi susține digestia

Laptele cu usturoi este foarte bun pentru tratarea problemelor digestive. Usturoiul stimulează sucurile digestive şi este foarte eficient în tratarea tuturor afecţiunilor stomacului, de la gastrita până la balonare. Unii oameni suferă de lipsa poftei de mâncare și pentru ei nu există un remediu mai bun acasă decât laptele cu usturoi. De asemenea, îl puteți servi ca băutură după cină atunci când consumați alimente grase.

Laptele cu usturoi reduce inflamația

Usturoiul ajută la reducerea durerii și inflamației. Laptele cu usturoi este benefic persoanelor care suferă de răni interne, dureri corporale și inflamații, cum ar fi artrită. Oamenii care suferă de artrită iau adesea analgezice care vin cu o mulțime de efecte secundare. O alternativă este laptele cu usturoi.

Vezi și: Infecțiile cu HPV, riscuri majore. Codruț Sarafoleanu: Avem foarte multe cancere. Felul în care se prezintă tumorile este spectaculos. Impun operații de mare amploare

Laptele cu usturoi indicat persoanelor care suferă de boli metabolice

Bolile metabolice sunt legate de colesterolul ridicat, tensiunea arterială, diabetul și obezitatea, iar usturoiul s-a dovedit a fi de folos în aceste cazuri. Dacă suferiți de oricare dintre bolile metabolice, asigurați-vă că includeți în mod regulat laptele cu usturoi în dietăm notează Wild Turmeric.

Cum să prepari laptele cu usturoi

Ingrediente

- 500 ml lapte

- 250 ml apă

- 10 căţei de usturoi, decojiţi şi tocaţi

- 2 sau 3 lingurițe de zahăr

Vezi și: Infecțiile fungice, mortale. Ce este Aspergillus. Îl întâlnești și în propria casă

Pregătire

Se toarnă apă și lapte într-o oală.

Adăugați usturoiul și porniți căldura.

Când amestecul fierbe, păstrați căldura pe mediu. Este important să nu amestecați compoziția

Verificați conținutul vasului la fiecare 5 minute. Dacă volumul lichidului este la jumătate din cantitatea inițială cu care ați început, scoateți oala de pe foc.

Se strecoară amestecul şi se adaugă zahăr, după gust, potrivit European Medical.

Vezi și: Infecțiile nosocomiale, sub media europeană. Rafila: Numărul de decese care ar putea să fie atribuite infecţiilor asociate asistenţei medicale ar fi probabil de circa 1.700

Beneficiile usturoiului

Usturoiul este o legumă-condiment folosită din cele mai vechi timpuri și până azi. Pe lângă beneficiile arhicunoscute privind combaterea răcelii și gripei, usturoiul întărește sistemul imunitar, reduce tensiunea arterială crescută (hipertensiune) și poate îmbunătăți sănătatea oaselor.

Consumul de usturoi poate ajuta la detoxifierea metalelor grele din organism - La doze mari, s-a dovedit că compușii de sulf din usturoi protejează împotriva leziunilor organelor cauzate de toxicitatea metalelor grele; s-a demonstrat că usturoiul reduce semnificativ toxicitatea plumbului și simptomele asociate într-un studiu.

Usturoiul mbunătățește sănătatea oaselor - studiile pe rozătoare au arătat că usturoiul poate minimiza pierderea osoasă prin creșterea estrogenului la femele. Un studiu la femeile aflate la menopauză a constatat că o doză zilnică de extract de usturoi uscat (egale cu 2 grame de usturoi crud) a scăzut semnificativ un marker al deficienței de estrogen. Acest lucru sugerează că acest supliment poate avea efecte benefice asupra sănătății oaselor la femei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel