Băutura pe care NU ar trebui să o bei niciodată dacă ai hipertensiune arterială

Angela Sabău |
Data publicării:
Băuturi energizante
Băuturi energizante

Experții spun că ar trebui să evitați să consumați această băutură dacă aveți hipertensiune arterială.

Hipertensiunea arterială este o problemă comună de sănătate, despre care ni se tot spune că se instalează fără simptome, până când începe să creeze alte probleme de sănătate în organism. Dacă este lăsată neobservată și netratată, forța mare a sângelui împotriva pereților arterelor poate deteriora multe vase de sânge importante și poate provoca, de asemenea, afecțiuni cardiovasculare.

Pe lângă inimă, tulburarea poate duce și la probleme de ochi, creier sau rinichi.

Unele dintre cele mai frecvente cauze ale hipertensiunii arteriale este lipsa activității fizice consumul excesiv de sare, alcool, stresul sau vârsta înaintată

Pentru a ține la distanță astfel de situații, tensiunea arterială ar trebui verificată în mod regulat și, de asemenea, sunt necesare câteva schimbări în stilul de viață, dacă sunteți pre-hipertensiune sau aveți hipertensiune.

Recent, specialiștii ăn domeniul sănătății au evidențiat efectul negativ al unor băuturi în ceea ce privește tensiunea arterială. Este vorba despre băuturile energizante, care pot duce la creșterea tensiunii arteriale.

Crește ritmul cardiac

Conform studiului de la Spitalul Henry Ford, cercetătorii au descoperit că adulții sănătoși care au băut două cutii de băuturi energizante pe zi au avut o creștere a tensiunii arteriale și a ritmului cardiac. Nu s-au observat modificări majore în măsurătorile EKG.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: 5 alimente care hrănesc perfect sistemul imunitar. Conțin vitamine și minerale care cresc imunitatea

Creșterea tensiunii arteriale și a frecvenței cardiace au fost nesemnificative pentru adulții sănătoși, dar pot fi dăunătoare pentru tensiunea mare și pacienții cu boli de inimă. James Kalus, manager senior al Serviciilor de îngrijire a pacienților de la Spitalul Henry Ford și autorul principal al studiului a spus: „Pe baza constatărilor noastre, recomandăm ca persoanele care au hipertensiune arterială sau boli de inimă și sunt sub tratament să evite consumul de băuturi energizante din cauza riscul potențial pentru sănătatea lor”.

Cercetătorii cred că conținutul de cofeină și taurină din băuturile energizante este motivul pentru care crește tensiunea arterială și ritmul cardiac. Nivelurile de cofeină din băuturile energizante sunt aproape identice cu cel puțin una sau două cești de cafea. Și, așa cum trebuie să știe pacienții cu hipertensiune arterială, băuturile cu cofeină prezintă un mare pericol pentru ei.

De asemenea, specialiștii ne spun să nu confundăm o băutură energizantă și băuturile pentru sportivi. Acestea din urmă sunt bune și ajută la completarea carbohidraților și electroliților.

Ce să faci pentru a evita hipertensiunea

Ar trebui să reduceți aportul de sare, deoarece este principalul vinovat în creșterea nivelului tensiunii arteriale. Creșteți aportul de alimente bogate în potasiu, cum ar fi banane, portocale, prune uscate, stafide, curmale, mazăre, dovleci, fasole, linte și nuci, deoarece acestea anulează efectele sării.

Evitați să beți cafea, ceai și alcool. De asemenea, ar trebui să fiți foarte vigilenți atunci când vine vorba de fumat și de consumul zilnic de alimente ambalate, procesate și junk food, deoarece acestea influențează negativ și tensiunea arterială ridicată.

În afară de o dietă sănătoasă, ar trebui să vă răsfățați cu orice formă de activitate fizică, deoarece a fi în formă și gestionarea greutății poate duce, de asemenea, la o reducere a tensiunii arteriale. De asemenea, includerea tehnicilor de management al stresului pentru a reduce stresul este vitală, deoarece stresul crește și tensiunii arteriale.

Află mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel