Bebeluș cu două capete, născut la Spitalul Elias. Dr. Bogdan Marinescu reacționează: "Știu și eu vreo 50 de factori"

Medicul ginecolog Bogdan Marinescu a vorbit despre cazul bebelușului cu două capete, născut la Spitalul Elias din București.

"Sunt convins că au explicat mamei atâta timp cât ea știa din timpul sarcinii de această bicefalie, iar din punct de vedere a șanselor de supraviețuire, am certitudinea că mama știa. Orice factor genetic care perturbează bunul mers al unei sarcini poate interveni în a da astfel de malformații. Mă refer la aberații cromozomiale ale unuia sau ale ambilor părinții. Există posibilitatea de determinare genetică a riscului de malformație, dar cum să vă spun, nu poți să faci teste genetice chiar la toate gravidele. Ele se fac atunci când în antecedentele femeii sau în cursul sarcinii apar elemente care îți sugerează să faci și aceste teste.

Știu și eu vreo 50 de factori, când unul dintre aceștia apare pozitiv, cea care hotărăște este mama. Adică nu vine medicul și să îi spună că trebuie să își întrerupă sarcina pentru că acest gest aparține cuplului. Peste 35 de ani există risc genetic malformatic. Cu siguranță s-a făcut testul pentru sindromul Down. Povestea este următoarea, atunci când s-a văzut la ecografie această malformație era târziu vizavi de evoluția sarcinii.", a explicat medicul Bogdan Marinescu.

Vă reamintim că, la Spitalul Elias, s-a născut un bebeluș cu două capete, care a decedat la puțin timp. În urma acestei intervenții, mama a avut nevoie de transfuzii cu sânge. 

În acest moment, femeia se află într-o stare bună de sănătate. Familia este în șoc, chiar dacă știa de la bun început de această malformație. 

La Spitalul Elias s-a pornit o anchetă, iar medicul care a asistat la naștere este interogat de conducerea spitalului, pentru a se afla cum au apărut în spațiul public aceste imagini. 

Vezi ce precizări a făcut conducerea Spitalului Elias cu privire la acest caz rar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel