Bebeluș cu două capete. Noi DATE despre cazul care a ȘOCAT România. Conducerea Spitalului Elias, precizări 

DCMedical Team / 20 ian 2021 / 14:10

Apar noi detalii despre cazul bebelușului născut cu două capete prin cezariană, la Spitalul Elias din Capitală. 

Femeia, în vârstă de aproximativ 30 de ani, a născut la Spitalul Elias din Capitală un bebeluș cu două capete, care a decedat la puțin timp. În urma acestei intervenții, femeia a avut nevoie de transfuzii cu sânge. 

În acest moment, femeia se află într-o stare bună de sănătate. Familia este în șoc, chiar dacă știa de la bun început de această malformație. 

La Spitalul Elias s-a pornit o anchetă, iar medicul care a asistat la naștere este interogat de conducerea spitalului, pentru a se afla cum au apărut în spațiul public aceste imagini. 

Conducerea spitalului, precizări 

 

"În urma apariției în mediul public a unor informații confidențiale cu  privire la nașterea unui făt malformat în maternitatea SUU Elias, fapt ce a dus la interesul neavenit al mass-media, conducerea spitalului face următoarele precizări:

1. Familia implicată dorește discreție deplină asupra evenimentului. Prin  urmare, nu vor exista comentarii cu privire la acesta.

2. Deoarece imaginile din sala de operație, destinate exclusiv  specialiștilor, au fost difuzate în mediile sociale, încălcând grav obligația de păstrare a confidențialității, în spital se va derula o anchetă internă pentru a lămuri circumstanțele care au permis aceasta", transmite conducerea Spitalului Elias într-un comunicat.

În ultimul deceniu, doar două cazuri de copii cu acest fel de malformație au fost aduși pe lume, unul în Brazilia, în 2011, și unul în India, în 2014.

Șansele de supraviețuire în astfel de cazuri sunt în general minime.

Citește mai multe informații aici: Un bebeluș cu două capete a fost NĂSCUT într-un spital din București!

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy