Berea, ce nu ți-a spus nimeni despre BENEFICIILE ei asupra sănătății

Adisa Codruț |
Data publicării:
Bere
Bere

Știm cu toții că un pahar de bere ne poate face mai veseli, dar specialiștii spun că, în realitate, există mult mai multe beneficii ale consumului de bere.

În 2021, a fost efectuată o cercetare cu privire la efectele berii asupra sănătății inimii. Rezultatul a fost surprinzător, arătând că berea chiar are beneficii pentru sănătate.

Aproximativ 1,5 - 2 beri pe zi poate reduce riscul unui atac de cord. Chiar și pentru persoanele care suferă deja de probleme cardiace, consumul de bere nu este o alegere proastă. Persoanele care au avut un atac de cord înainte au trăit, de asemenea, mai bine de douăzeci de ani dacă au băut o bere în mod regulat.

Berea este hrănitoare

Adică ... mai hrănitoare decât vinul, deoarece berea conține mai multe proteine, dar și vitamina B decât vinul de struguri. Asta raportează un studiu realizat de American Journal of the Medical Sciences. Berea conține, de asemenea, antioxidanți, care vă protejează de o varietate de boli.

Risc mai mic de diabet

Consumul de bere nu numai că îmbunătățește sănătatea inimii, ci și scade riscul de diabet. Un studiu care a implicat peste 70.000 de persoane a concluzionat că persoanele care au băut aproximativ 14 pahare de alcool pe săptămână au mai puține șanse să dezvolte diabet de tip 2.

Oase mai puternice

Ni s-a spus mereu că laptele este important pentru oasele puternice, dar puteți bea și o bere! De fapt, berea pare să aibă același efect asupra oaselor, precum laptele. Acest lucru se datorează faptului că siliciul este un ingredient important pentru oase mai ferme. Și acestea se găsesc în fasole verde, cereale și ... bere, printre altele!

Zâmbet frumos

Medicul stomatolog vorbește adesea despre importanța periajului și a aței dentare, dar niciodată despre importanța unei beri răcite cu gheață. Cu toate acestea, un nou studiu arată că chiar și cea mai blândă bere are un impact pozitiv asupra dinților. Acesta joacă un rol important în îndepărtarea bacteriilor care cauzează cavități și inflamații.

Pe scurt, nu e nimic în neregulă să consumăm un pahar de bere.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel