Bicarbonatul de sodiu: idei de utilizare care vă vor schimba viața de zi cu zi

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Bicarbonat de sodiu
Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat în moduri neașteptate. Iată câteva utilizări care, pur și simplu, vă vor ușura viața.

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre lucrurile pe care oricine le are întotdeauna acasă. Deși este cunoscut faptul că este utilizat la aluaturi, bicarbonatul de sodiu are multe alte utilizări care vă pot ușura viața.

Iată care sunt cele mai bune utilizări pentru bicarbonat de sodiu pe care nu le-ai știut niciodată și pe care ți-ai fi dorit să le știi mai devreme!

Curățarea fructelor și a legumelor proaspete

Fructele și legumele le puteți spăla cu apă cu bicarbonat, amestecând o linguriță de bicarbonat de sodiu la fiecare 2 căni de apă și lăsând produsele să se înmoaie în amestec. Acest lucru vă va asigura că murdăria, pesticidele și materialele nedorite generale vor fi curățate imediat.

Covoare curate și proaspete instantaneu

Covoarele pot fi destul de greu de întreținut. Dacă aveți un covor sensibil și trebuie mereu să-l curățați, însă aspectul lui tot vă nemulțumește, încercați să presărați bicarbonat de sodiu pe covor și să frecați, apoi, cu apă caldă. De asemenea, puteți să-l lăsați să se înmoaie peste noapte și apoi să aspirați orice exces, dimineața. Covorul va arăta bine ca nou.

Respirație naturală proaspătă

Unul dintre cele mai incomode lucruri pe care le puteți experimenta este să vorbiți cu cineva cu respirație urât mirositoare. Dacă doriți să evitați să fiți acea persoană, bicarbonatul de sodiu vă va ajuta. Se amestecă bicarbonat de sodiu în apă caldă și se învârte în jurul gurii, așa cum ați face cu orice apă de gură. Este o alternativă naturală și eficientă.

Eliminați mirosul corporal

Dacă simțiți că ați încercat fiecare deodorant din farmacie și tot nu scăpați de mirosuri, poate că este timpul să apelați la bicarbonatul de sodiu. Deși există acum deodorante care conțin bicarbonat de sodiu, vă puteți face propriul deodorant acasă. Pur și simplu amestecați bicarbonatul de sodiu cu apă caldă și masați-l ușor la axile.

Odorizant de cameră

V-ați săturat de odorizantele de aer pline de ingrediente misterioase și care maschează doar mirosurile proaste? Bicarbonatul de sodiu este o alternativă fantastică, deoarece elimină de fapt mirosurile în loc să le acopere. De asemenea, puteți adăuga câteva picături de uleiuri esențiale pentru a adăuga un miros proaspăt.

Baie curată, impecabilă

Curățarea băii nu este niciodată o sarcină distractivă sau plăcută. Când murdăria este adunată în cadă, este și mai rău. Bicarbonatul de sodiu este din nou un salvator. Se amestecă bicarbonatul de sodiu și apă pentru a forma o pastă și se freacă pe petele dificile. Lăsați să stea timp de 20 de minute și apoi se va desprinde ușor imediat la o simplă ștergere.

Argintărie lucioasă

Pe măsură ce timpul progresează, obiectele din argint acumulează murdărie care, în cele din urmă, îi dă un aspect colorat, neplăcut. Puteți curăța argintăria afectată cu bicarbonat și apă fierbinte și puteți urmări cum se transformă argintăria dvs. Într-una ca nouă.

Zâmbet strălucitor

Periajul dinților de două ori pe zi este destul de important, după cum spun medicii dentiști. Cu toate acestea, cât de des vă curățați de fapt periuța de dinți? Majoritatea oamenilor neglijează acest lucru, dar este destul de simplu de făcut. Înmuiați-vă periuța de dinți într-o soluție de bicarbonat de sodiu, oțet și apă fierbinte timp de o jumătate de oră și ucideți orice germeni nedoriți care ar putea persista.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel