Bicarbonatul de sodiu este o binecuvântare de la Dumnezeu. 10 motive să-l consumi zilnic

Printre comorile din bucătărie se află și bicarbonatul de sodiu, o pudră albă cu numeroase beneficii pentru sănătate. Știai că doar o lingură de bicarbonat de sodiu face minuni pentru organism? Motivul: acest produs alcalinizant reglează nivelul colesterolului din sânge 

1. Alcalinizează corpul

Această pulbere albă declanșează un efect formidabil, acela de scădere a pH-ului corpului tău. Acest produs reduce aciditatea, o acțiune benefică pentru cei care suferă de reflux gastric și tulburări gastrice prin neutralizarea acidității stomacului, așa cum au subliniat profesioniștii din sistemul medical. Acest lucru se datorează acidului carbonic prezent în bicarbonat de sodiu. 

2. Luptă împotriva infecțiilor tractului urinar

Datorită mecanismului său de anihilare a acidității, acest produs omniprezent din bucătăriile noastre este un remediu ideal pentru infecțiile urinare. Această afirmație este dovedită științific, deoarece, conform acestui studiu, bicarbonatul de sodiu declanșează efecte pozitive asupra femeilor care suferă de această tulburare. 

Citește și Adaugă bicarbonat de sodiu în apa în care fierb ouăle. Rezultatul te va surprinde

3. Sporește performanța fizică

O adevărată poțiune magică pentru a-ți crește energia de 10 ori! Conform acestui studiu, acest ingredient ar putea îmbunătăți intensitatea și performanța exercițiilor fizice de intensitate mare. Este indicat să consumi bicarbonat de sodiu înainte de o activitate sportivă intensă, deoarece această pulbere reduce oboseala. 

4. Un antiseptic puternic

Bicarbonatul de sodiu este un antiseptic redutabil care luptă împotriva inflamației. Poate fi folosit și pentru durerile în gât. Acest studiu spune despre bicarbonatul de sodiu că acționează prin neutralizarea elementelor patogene. 

5. Vindecă aftele

Această pulbere albă fină calmează aftele. Conform acestui studiu, este indicată gargara cu bicarbonat de sodiu. 

6. Favorizează tranzitul intestinal

Dacă adaugi o linguriță din această pulbere la un pahar de apă, atenuează simptomele digestiei dificile. mai mult, bicarbonatul de sodiu este alcalin și scade aciditatea din organism, care declanșează greață și reflux gastric.

Cantitatea ideală este o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu la 200 de ml de apă. Consumă băutura după fiecare masă.

7. Ajută rinichii

Aceste organe elimină deșeurile și apa în plus din corp. Dacă ai boli renale cronice din cauza diabetului, hipertensiunii arteriale sau din alte cauze, acidul se poate acumula în corp. Bicarbonatul de sodiu poate reduce nivelurile de acid, poate încetini pierderea osoasă și ajută la formarea mușchilor. 

8. Combate cancerul

Bicarbonatul de sodiu poate fi adjuvant în tratamente pentru infarct, otrăvire și alte afecțiuni. De asemenea, ajută la combaterea proprietăților acide ale medicației chimioterapeutice pentru cancer. Unele studii arată că nivelul mai scăzut de acid poate încetini creșterea și răspândirea anumitor tumori.

9. Ține sub control nivelul de colesterol

Consumul de apă minerală cu bicarbonat de sodiu poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol, mai ales al celui rău (LDL).

10. Ameliorează gripa și răceala

Bicarbonatul de sodiu dizolvat în apă poate combate microorganismele care provoacă răceală, gripă și alergii. 

Ziua 1: Consumă cinci doze a câte o jumătate de lingură de bicarbonat de sodiu la un pahar cu apă, o dată la trei ore.

Ziua 2: Consumă trei doze (aceeași cantitate) de-a lungul întregii zile.

Ziua 3: Consumă aceeași doză de două ori pe zi, după masa de prânz și cină.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel