Adaugă bicarbonat de sodiu în apa în care fierb ouăle. Rezultatul te va surprinde

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

De ce să adaugi o linguriță de bicarbonat de sodiu în apa în care fierb ouăle. Veți fi surprinși de rezultat!

Fanii acestei surse de neoprit de proteine ​​vor fi încântați de această tehnică nebănuită. Și, dintr-un motiv întemeiat, doar un singur ingredient este suficient pentru a-ți ușura gătitul: bicarbonatul de sodiu. Dar, înainte de a dezvălui trucul, să trecem în revistă beneficiile surprinzătoare ale acestui aliment.

Ouăle, un aliment cu multe virtuți

Ouăle sunt bogate în proteină, dar sărace în calorii, au o putere satietogenă semnificativă. Pot fi incluse și în dietă, pentru a elimina kilogramele în plus.

Și acesta nu este singurul lor atu, deoarece conțin și multe vitamine, în special vitamina D care se găsește în gălbenuș. Cei care se pregătesc de un examen ar fi bine să consume ouă, așa cum reiese din acest studiu publicat de Current Developments in Nutrition. Gălbenușul ar îmbunătăți memoria și învățarea pe termen scurt. Și asta fără a uita rolul lor protector pentru ochi. Potrivit lui Natalie Butler, dietetician american și editor medical pentru Healthline, ouăle conțin vitamina A, luteină, zeaxantină și zinc, elemente esențiale pentru sănătatea ochilor noștri, deoarece protejează retina și corneea, pe lângă limitarea riscurilor degenerescenței maculare legate de vârstă.

Singurul dezavantaj: pot fi greu de decojit. Din fericire, acest truc este tot ce ți-ai putea dori. Soluția? Bicarbonat de sodiu.

Adăugând această pulbere în oala cu apă clocotită, oul va fi foarte ușor de curățat. Motivul? Bicarbonatul de sodiu crește pH-ul ouălor. Trebuie doar să pui o linguriță de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă și să fierbi ouăle. 

Cât timp se fierb ouăle?

Dacă le preferi tari, lasă-le să fiarbă 8 minute, puțin moi - 6 minute, iar fanii ouălor foarte moi - doar 3 minute. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel