Bicarbonatul de sodiu te scapă de călcâiele crăpate și înmoaie pielea: iată cum se folosește

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Bicarbonatul de sodiu te scapă de călcâiele crăpate și înmoaie pielea. Foto: Freepick @ katana78
Bicarbonatul de sodiu te scapă de călcâiele crăpate și înmoaie pielea. Foto: Freepick @ katana78

Bicarbonatul de sodiu te ajută în multe situații. Fie că e folosit în deserturi, fie la curățarea casei, bicarbonatul te scapă și de diverse afecțiuni.

Pantofii cu toc sau statul în picioare prea mult timp pot afecta grav picioarele. Apar fisuri sau crăpături, pe cât de dureroase și incomode, pe atât de inestetice. Din fericire, există o soluție naturală care te scapă de pielea moartă și poate înmuia vizibil călcâiele.

Pentru asta ai nevoie de următoarele ingrediente:

3 linguri de bicarbonat de sodiu,

5 litri de apă.

Fierbe apa și turnați-o într-un lighean. Adaug bicarbonat de sodiu. Înmoaie picioarele în lighean timp de 15 minute. Freacă picioarele cu grijă cu o piatră ponce. După ce le vei clăti și usca, aplică o cremă hidratantă și poartă șosete din bumbac. Se recomandă să dormi cu șosetele pentru rezultate optime.

Buze crăpate și uscate. Cu ce poți să înlocuiești balsamul de buze

Rezultatul este vizibil de la prima aplicare. Tot ce trebuie să faci este să repeți acest truc de trei ori pe săptămână până când crăpăturile dispar complet.

Bicarbonatul de sodiu este un dezinfectant și antibacterian foarte eficient.

Astfel, bicarbonatul albește unghiile și curăță pielea în profunzime. Aciditatea și proprietățile sale abrazive ușoare ajută la eliminarea mirosurilor neplăcute și a pielii moarte. În plus, proprietățile sale anti calcar înmoaie apa, ceea ce face ca pielea să fie moale și suplă.

De ce să îți bagi picioarele în apă cu sare. Efecte suprinzătoare, trebuie să încerci

Cu toate acestea, datorită proprietăților sale abrazive, nu trebuie să abuzezi de bicarbonat de sodiu. Pentru a verifica dacă bicarbonatul de sodiu nu a expirat, adaugă în el câteva picături de oțet sau suc de lămâie. Dacă există o reacție, produsul este încă valabil.

Bicarbonatul poate fi consumat și intern. Un pahar cu apă și bicarbonat de sodiu, băut în fiecare zi, poate fi eficient pentru tratarea unor boli autoimune, precum artrita reumatoidă.

Pe lângă faptul că este foarte util pentru curățarea casei, excelent pentru arsuri la stomac sau pentru albirea dinților, poate fi eficient în combaterea inflamației poliartritei reumatoide și a altor boli autoimune.

Un studiu a confirmat că apa cu bicarbonat de sodiu cu apă permite splinei și sângelui din rinichi să aibă mai puține celule inflamatorii și mai multe antiinflamatorii. Consumul de apă cu bicarbonat de sodiu  poate reduce șansele de a face artrită reumatoidă și lupus.

Băile de lapte pentru frumusețe și sănătate: 6 beneficii uimitoare

Apa și bicarbonat determină stomacul să producă mai mult acid gastric, prin urmare, splina nu va mai avea un răspuns imunitar anormal, care generează inflamații în organism.

La persoanele care au consumat apă cu bicarbonat celulele inflamatorii au scăzut, în timp ce nivelul celulelor antiinflamatorii a crescut.

Bicarbonatul de sodiu determină splina să acționeze ca un filtru  pentru sânge și să stocheze celule albe, pentru a facilita răspunsul imun. Poți consuma o linguriță de bicarbonat de sodiul la o jumătate de litru de apă. 

Fiind o substanță alcalină, bicarbonatul de sodiu are un pH de peste 7. Prin urmare, dacă este absorbit de organism, este capabil să crească pH-ul gastric, care la rândul său crește cantitatea de acid pentru a-și recăpăta echilibrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel