Băile de lapte pentru frumusețe și sănătate: 6 beneficii uimitoare

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Băile de lapte pentru frumusețe și sănătate. Foto: Freepick @prostooleh
Băile de lapte pentru frumusețe și sănătate. Foto: Freepick @prostooleh

Băile de lapte erau folosite de Regina Cleopatra, care le făcea regulat pentru a-și menține frumusețea și tinerețea corpului.

Această procedură, băile de lapte, ajută cu adevărat la hrănirea pielii. În plus, sunt incredibil de benefice pentru sănătate.

Procedura a devenit, în prezent, din ce în ce mai populară. Dar care este secretul băilor de lapte? O baie de lapte poate calma și hidrata pielea, elimina uscăciunea, mâncărimea și iritația dermei.

Tratează erupțiile cutanate și eczemele. O baie de lapte poate ajuta la tratarea erupțiilor cutanate și a eczemelor, precum și a psoriazisului. De fapt, laptele este un produs foarte eficient care calmează zonele cu probleme ale pielii datorită conținutului ridicat de proteine ​​și vitamine.

Cinci condimente care te ajută să-ți păstrezi frumusețea

Ameliorează roșeața, durerea și disconfortul cauzat de arsurile solare. Știi deja că folosirea cremelor de protecția solară este obligatorie. Dar uneori se întâmplă să uiți și te poți alege cu arsuri solare. În acest caz, faceți o baie de lapte pentru a ameliora roșeața, durerea și disconfortul.

Proteinele, grăsimile, aminoacizii și vitaminele A și D din lapte au un efect calmant. Durata acestei proceduri ar trebui să fie de cel puțin 20 de minute.

Reduce stresul și tensiunea. O baie de lapte ameliorează stresul și tensiunea, relaxează corpul și mintea. Mușchii se relaxează, ceea ce previne durerea ulterioară. O baie de lapte reduce hormonii de stres, așa că cu cât petreci mai mult timp în baie, cu atât te simți mai bine.

Calmează pielea uscată. Uscarea constantă a pielii poate provoca mâncărime și chiar durere. Dacă această problemă îți este familiară, încearcă să faci o baie de lapte. Toate substanțele benefice conținute în lapte vor înmuia și hidrata pielea.

În plus, această procedură face mult mai ușoară îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, datorită proprietăților ușoare de exfoliere ale laptelui, care este ideal pentru pielea uscată.

Mirosul, calmant sau stresant. Cum sunt afectate femeile

Întărește sistemul imunitar. Baia de lapte ajută, de asemenea, la îmbunătățirea circulației sângelui în organism. În plus, scăldatul în lapte ajută la întărirea sistemului imunitar. Apa fierbinte distruge bacteriile care trăiesc pe piele.

Îmbunătățește somnul. Dacă ai probleme cu somnul, încearcă să faci o baie de lapte pentru a scăpa de ele. După această procedură, vei adormi mai ușor. Unul dintre beneficiile băii cu lapte este ameliorarea stresului și creșterea temperaturii corpului, ceea ce stimulează somnul.

Uleiul de cătină, beneficii pentru piele. Șterge ridurile și petele pigmentare. Cum să îl prepari

Cum se face o baie de lapte?

Pentru a pregăti baia, vei avea nevoie de lapte la alegere (aproximativ 500 de mililitri), care poate fi fie animal, fie vegetal. Dacă dorești, poți adăugați sare Epsom, 1 linguriță de ulei de cocos și 10 picături de ulei esențial (lavandă, tămâie).

Se recomandă să stai în baia cu lapte de la 20 până la 30 de minute. Dar vei stai mai multi timp în lichidul cald, vei obține doar mai multe beneficii.

Dacă situațiile stresante se succed una după alta, iar oboseala se acumulează, baia cu lapte poate fi folosită o metodă simplă, dar eficientă, care îți va ajuta organismul. Pregătește o baie fierbinte de lapte și pentru picioare, deoarece te va ajuta să scapi de efectele stresului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel