Uleiul de cătină, beneficii pentru piele. Șterge ridurile și petele pigmentare. Cum să îl prepari

Monika Baciu |
Data publicării:
uleiul de catina - FOTO: Freepik@marinamos16
uleiul de catina - FOTO: Freepik@marinamos16

Uleiul de cătină este benefic pentru piele. Îl poți prepara acasă.

Uleiul de cătină are proprietăți de vindecare a pielii și poate fi aplicat pe piele pentru a proteja împotriva arsurilor solare sau pentru a vindeca arsurile solare existente. Previne și ajută la procesul de vindecare a acneei, dermatitei, eczemelor, pielii uscate și vergeturilor.

Fructele de cătină sunt incredibil de bogate în antioxidanți și vitamine, în special vitamina C și vitamina A.

Uleiul de cătină, proprietăți anti-cancer

Uleiul de cătină este bogat în fitonutrienți și elemente anti-canceroase. Studiile au aratat ca uleiul de catina are rol hepatoprotector, protejand si ajutand la regenerarea ficatului nostru. Utilizarea regulată a cătină poate ajuta la prevenirea cancerului și a bolilor hepatice.

Vezi și: De ce te mănâncă pielea când te pui în pat. Cum poți preveni acest lucru

Uleiul de cătină este benefic pentru piele

Uleiul de cătină ajută la reducerea multor probleme ale pielii, cum ar fi îmbătrânirea prematură și acneea. Acesta poate fi utilizat în mai multe forme (ca ulei, extracte, concentrate sau fructe de padure proaspete), bot în tratamente interne și externe.

Natura ne-a oferit deja modalități excelente și sănătoase de a avea grijă de corpul nostru, așa că ar trebui să profităm de asta. Fructele de cătină sunt doar unul dintre multele moduri în care vă puteți îngriji corpul într-un mod natural.

Uleiul de cătină pentru iluminarea pielii

Cătina este o plantă minune cu atât de multe utilizări uimitoare. Uleiul de cătină poate fi chiar utilizat pentru a trata hiperpigmentarea pielii. Deci, dacă doriți să ușura unele pete de piele, se aplică în mod regulat unele ulei de cătină pe aceste pete de pe piele.

Uleiul de cătină pentru riduri

Puteți, de asemenea, ulei de cătină pentru a trata ridurile fine din jurul ochilor. Uleiul de cătină, dacă este utilizat în mod regulat, va îmbunătăți producția de colagen a pielii și, astfel, va înmuia ridurile. Datorită proprietăților sale antioxidante ridicate, aplicarea topică a uleiului de cătină va ajuta la repararea procesului de reparare a pielii și, astfel, încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii.

Vezi și: De ce răcim mai des în perioada iernii. Ce se întâmplă cu sistemul imunitar

Uleiul de cătină pentru acnee

Cătina ajută la prevenirea infecțiilor prin împiedicarea bacteriilor infecțioase să provoace inflamații în organism. Puteți utiliza ulei de cătină pentru a trata cicatricile acneei și pentru a vă ajuta pielea să se vindece mai repede. Pentru un tratament mai eficient, utilizați cătină atât intern, cât și extern. Puteți aplica uleiul pe piele și, în același timp, puteți bea suc de cătină zilnic sau puteți lua capsule de cătină.

Cum se prepară uleiul de cătină pentru piele

- 200-300 g cătină proaspătă

- 2/3 lingurițe de ulei de măsline

- puțin alcool

Pentru prepararea uleiului esențial, cătina trebuie să fie proaspătă. În primul rând, acestea trebuie spălate bine folosind apă rece. Apoi, lăsați-le să se usuce. După ce sunt uscate, ar trebui să le puneți într-un borcan curat și șters de 400 g. Apoi, trebuie să turnați alcoolul. Puteți folosi fie alcool alimentar, fie altă băutură alcoolică pe care o puteți avea în casă. Închideți borcanul ermetic și lăsați-l să se macereze timp de 4 până la 6 ore, amestecând ocazional borcanul.

După ce această etapă a macerării este completă, se toarnă ulei de măsline până când borcanul este aproape plin. Puteți utiliza și alte tipuri de uleiuri, de exemplu soia sau ulei de floarea-soarelui. Închideți borcanul ermetic și lăsați-l încă 3 până la 4 săptămâni pentru a macera compoziția. Nu uitați să amestecați conținutul zilnic. În acest timp de 3 până la 4 săptămâni, se va forma un strat portocaliu separat. Acesta este uleiul de cătină. Următorul pas este să filtrați conținutul borcanului printr-o țesătură curată. 

Uleiul rezultat trebuie păstrat în sticle mici de sticlă întunecată, cu partea de sus cu susul în jos. Acest lucru va împiedica uleiul esențial să devină rânced, notează Top Natural Remedies.

Uleiul de cătină, efect asupra părului

Daca iti doresti un par sanatos, stralucitor si puternic, uleiul de catina este amicul tau!  Utilizarea săptămânală a tratamentului pentru păr de cătină va curăța foliculii de păr, va crește elasticitatea părului, va menține umiditatea arborelui de păr și îl va proteja și, de asemenea, va face părul să crească mai repede!

Rețetă de tratament pentru păr de cătină

1 lingură de ulei de cătină

1 lingură de ulei de ricin

10 picături de ulei esențial de rozmarin

10 picături de tinctură de ardei iute, notează Naturally Curly.

Se amestecă totul și se aplică pe păr, pornind de la scalp. Cel mai bine este să aplicați acest lucru seara, înfășurați-vă părul într-un prosop și lăsați-l să funcționeze peste noapte. Spălați-vă părul dimineața. Repetați procesul o dată pe săptămână sau o dată la două săptămâni.

Vezi și: Stenoza aortică, boala tăcută extrem de periculoasă. Primul semn de alarmă. Costache: Dacă nu este tratat, pacientul moare în câteva săptămâni

Ulei de cătină pentru pierderea în greutate

Mai mult decât atât, fructele de cătină te ajută să slăbești, inhibându-ți apetitul și alimentându-ți în același timp corpul cu vitamine. Studiile au aratat ca uleiul de catina ajuta la mentinerea nivelului normal al zaharului din sange, luptand astfel si cu diabetul de tip 2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel