Cinci condimente care te ajută să-ți păstrezi frumusețea

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Cinci condimente care te ajută să-ți păstrezi frumusețea. Foto: Freepick @chernikovatv
Cinci condimente care te ajută să-ți păstrezi frumusețea. Foto: Freepick @chernikovatv

Cinci condimente pe care le folosești pentru a coace deserturi de Crăciun vor crea o atmosferă caldă și liniștitoare, dar îți vor îngriji pielea și părul.

Cele cinci condimente principale, pe care le adaugi în deserturile de Crăciun și care contribuie la menținerea sănătății sunt: cuișoarele, ghimbirul, nucșoara, scorțișoara și ienibaharul. Acestea creează o atmosferă de sărbătoare și sunt grozave pentru îngrijirea pielii și a părului.

Ceaiul care previne bolile cronice. Are efect anti-cancer și antiinflamator

Cuișoarele, ghimbirul, nucșoara, scorțișoara și ienibaharul sunt condimente care pot fi folosite în produsele de îngrijire la domiciliu. 

Cuișoarele pot ajuta la reducerea cearcănelor. Compușii unici ai cuișoarelor sunt absorbiți în piele pentru a îmbunătăți circulația, eliminând fluidele care se acumulează sub ochi și provoacă cearcănele.

Pune pe ochi, două pliculețe de ceai de cuișoare, umezite cu apă călduță. Lasă-le să acționeze 10 minute, apoi îndepărtează-le și clătește ochii.

Ghimbirul ajută la reducerea bărbiei duble. Gingerolul din ghimbir stimulează sistemul limfatic, eliminând excesul de apă și toxinele care accentuează bărbia dublă.

Se amestecă câte o lingură de pudră de ghimbir și ulei de cocos. Aplică pasta obținută pe gât sub bărbie, și lasă-o să acționeze 5 minute, apoi clătește.

Părul va fi super strălucitor datorită gelului din semințe de in. Iată cum se prepară

Nucșoara ajută la eliminarea ridurilor. Condimentul conține o cantitate mică de vitamina A, care stimulează producția de colagen, ajutând pielea ridată să arate mai tonifiată. Combinată cu ulei de avocado, care este hidratant și întăritor, nucșoara accelerează rezultatele pentru o piele mai sănătoasă și mai tânără.

Se amestecă o jumătate de lingură de nucșoară măcinată și o lingură și jumătate de ulei de avocado. Aplică amestecul pe pielea ridată și lasă-l să acționeze 15 minute înainte de clătire.

Redu apariția ridurilor precoce. Iată ce pași trebuie să respecți

Scorțișoara previne căderea părului. Acțiunea astringentă a scorțișoarei accelerează fluxul de sânge către scalp, promovând creșterea sănătoasă a părului. Se amestecă 5 linguri de ulei de măsline cu 3 linguri de miere. Pune amestecul la microunde timp de 10 secunde, apoi adaugă 1 linguriță de scorțișoară.

Masează scalpul timp de 1 minut cu pasta obținută, apoi clătește  după 10 minute. Verifică reacția pielii înainte de utilizare, deoarece scorțișoara poate fi iritantă.

Cu ce să te dai pe mâini ca să nu-ți crape pielea iarna. Sfaturi simple pe care trebuie să le știi

Ienibaharul ajută la ameliorarea umflăturilor picioarelor. Agenții antiinflamatori din ienibahar pot reduce rapid umflarea picioarelor. Pentru cele mai bune rezultate, combină-l cu apă caldă. Deschide porii, permițând ingredientelor anti-edem să pătrundă mai bine în piele.

Umple un vas cu apă caldă și adaugă 10 picături de ulei esențial de ienibahar. Înmoaie  picioarele în apa uleioasă timp de 10 minute. 

Folosește cele cinci condimente, care te vor ajuta să-ți menții frumusețea părului a pielii. În plus, sunt naturale și ieftine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel