Redu apariția ridurilor precoce. Iată ce pași trebuie să respecți

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
 Redu apariția ridurilor precoce. Iată ce pași trebuie să repsecți. Foto: Freepick @senivpetro
Redu apariția ridurilor precoce. Iată ce pași trebuie să repsecți. Foto: Freepick @senivpetro

Redu apariția ridurilor precoce și vei rămâne tânără și frumoasă un timp îndelungat.

Să ai de-a lungul vieții un ten curat și luminos nu depinde doar de gene și de ecologie. Munca pe care o depui asupra aspectului tenului și a sănătății sunt principalele condiții. Află din acest articol cum să reduci riscul apariției ridurilor precoce și să ai un ten luminos și curat.

Curăță tenul. Aceasta este cea mai importantă etapă a procesului de îngrijire personală. Nu degeaba, în țările asiatice, femeile arată mai tinere mult mai mult mai frumoase, deoarece ele acordă mai multă atenție acestui ritual.

Curățarea nu înseamnă doar îndepărtarea machiajului, ci și eliminarea celulelor moarte ale pielii, a transpirației și a altor impurități. Loțiunile speciale ajută la îndepărtarea machiajului ochilor, dar acestea nu sunt potrivite pentru a elimina impuritățile cauzate de funcționarea necorespunzătoare a glandelor sebacee.

De asemenea, merită să-ți amintești că diferite tipuri de piele au nevoie de diferiți agenți de curățare. În același timp, acești agenți vor curăța eficient pielea și nu o vor distruge prin compoziția lor agresivă. Ține cont de acest lucru data viitoare când alegi un agent de curățare pentru ten.

Amestecă ulei de ricin cu bicarbonat de sodiu. Trucul magic pentru sănătate

Nu neglija retinolul. În mod tradițional, retinolul, adică vitamina A, a fost folosit pentru a combate acneea. Ulterior, a devenit clar că, pe lângă prevenirea inflamației și vindecarea pielii, vitamina A ajută la netezirea pielii și la creșterea elasticității acesteia. Mai simplu spus, retinolul prelungește tinerețea celulelor pielii și, de asemenea, funcționează conform principiului filler-urilor, umplând treptat ridurile care apar.

De asemenea, este mai bine să alegi produse cu vitamina A cu ajutorul unui cosmetolog, care va stabili concentrația și metoda de folosire a vitaminei pe piele.

Poți începe să utilizezi preparate cu retinol încă din adolescență, dar doar după consultarea unui specialist. Pentru a preveni schimbările legate de vârstă, este suficient să aplici astfel de preparate pe piele, de două ori pe săptămână.

Cu ce să te dai pe mâini ca să nu-ți crape pielea iarna. Sfaturi simple pe care trebuie să le știi

Folosește seruri. Serurile conțin un procent ridicat de ingrediente biologic active, care pot pătrunde în stratul etern al pielii și acționează la nivel celular. Astfel de seruri concentrate au un efect pronunțat și ajută la estomparea ridurilor. Un avantaj clar al serurilor este capacitatea lor de a afecta profund sursa problemei și de a o rezolva suficient de repede.

În plus, serurile îmbunătățesc efectul altor produse de îngrijire și pot previn apariția de noi probleme de piele. Printre dezavantaje este necesitatea de a consulta un dermatolog sau un cosmetolog, care te vot ajuta să alegi serul potrivit.  

Curăță porii în profunzime. Utilizarea zilnică a  uleiurilor,  a loțiunilor și a  săpunurilor este o necesitate, dar procesul de îndepărtare a impurităților pielii nu se termină aici. O dată pe săptămână, este necesar să faci o curățare profundă a porilor pentru a-i salva de înfundare. În plus, trebuie eliminate punctele negre de pe ten, deoarece acestea accelerează procesul de  îmbătrânire a pielii. Măștile, scrub-urile bureții, periile electrice și alte accesorii care vizează lucrul profund sunt perfecte.

Masca de față cu banane și lapte hrănește și hidratează pielea în sezonul rece

Utilizează întotdeauna produse cu protecție solară. Chiar dacă afară sunt nori și ai văzut ultima dată soarele acum două luni, acest lucru nu împiedică razele ultraviolete să aibă un efect dăunător asupra pielii. Razele trec cu ușurință printre nori și afectează pielea fără protecție. Ca urmare, îmbătrânirea pielii și primele riduri pot să apară chiar și la tinerele de douăzeci de ani.

Normalizează-ți dieta. Desigur, știi deja despre faptul că sarea în exces, zahărul, grăsimile și deserturile sunt dăunătoare. Cu toate acestea, te gândești la ceea ce mănânci? Hrana furnizează celulelor nutrienții necesari pentru buna funcționare a tuturor organelor. Dacă dieta ta conține o mulțime de alimente greșite, te privezi de multe elemente necesare.

Antioxidanții din legumele și fructele proaspete ajută la combaterea radicalilor liberi, acizii grași din pește sunt necesari pentru strălucirea și tinerețea pielii, așa că, neglijând astfel de produse, riști să ai o pilele îmbătrânită.

Gelatina stimulează creșterea părului și repară vârfurile despicate. Iată cum se folosește

Fă sport. Mișcarea este bună nu doar pentru tonifierea mușchilor și pentru arderea grăsimilor, ci funcționează excelent și pentru sănătatea pielii. În timpul activității fizice, oxigenul saturează în mod activ corpul, inclusiv pielea. Lipsa de oxigen duce la o încălcare a structurii celulare și la dezvoltarea rapidă a semnelor de îmbătrânire.

Deci, cel puțin 30 de minute pe o bandă de alergare sau o plimbare la aer curat sunt un plus pentru sănătatea pielii și a taliei. În plus, merită să-ți amintești că, la efort fizic intens, apare transpirația activă, timp în care toxinele sunt eliberate din organism. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel