Cu ce să te dai pe mâini ca să nu-ți crape pielea iarna. Sfaturi simple pe care trebuie să le știi

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
maini crapate Foto: Freepick @Racool_studio
maini crapate Foto: Freepick @Racool_studio

Cum să ai grijă iarna de pielea mâinilor, dacă vreți să nu devină aspră, crăpată și să îmbătrânească înainte de vreme.

Țările nordice sunt cunoscute pentru condițiile meteorologice dure, mai ales în timpul sezonului rece. De aceea, locuitorii acestor țări au învățat cum să-și îngrijească pielea mâinilor și cum să-și îmbunătățească starea de spirit, chiar și în condiții extreme de frig.

Sos delicios de roșii, cu un ingredient uimitor. Doar așa îl vei face de acum înainte

Unele sfaturi ale popoarelor nordice pot părea banale, dar în acest caz este important să acționați regulat:

- utilizați uleiuri pentru a hidrata pielea. Puteți folosi ulei de măsline sau ulei de migdale;

- când vă spălați mâinile, folosiți un săpun blând;

- nu uitați să folosiți o cremă hidratantă în mod regulat;

- când lucrați cu produse chimice de uz casnic, folosiți mănuși;

- mâinile trebuie spălate cu apă caldă, nucu apă fierbinte;

- asigurați-vă că aplicați o cremă nutritivă noaptea;

Scapă de părul facial cu doar câteva produse din bucătărie

- folosiți un umidificator acasă;

- folosiți întotdeauna protecție solară, chiar și iarna;

- ajustați-vă dieta: mâncați mai multe legume, fructe și pește gras;

- exfoliați-vă mâinile în mod regulat.

Și nu uitați: aveți grijă, iarna, de pielea mâinilor, purtând mănuși.

 

Îngrijirea tenului în sezonul rece. Trucurile pe care trebuie să le știi

Îngrijirea tenului în sezonul rece este o rutină obligatorie. Toamna ne aduce nu numai răcoare, ploi și o stare de somnolență, ci și probleme ale pielii.

Mâinile, coatele, călcâiele, fața se usucă și creează un disconfort, de aceea îngrijirea tenului în sezonul rece este dificilă, dacă nu știm câteva trucuri interesante și ușor de pus în aplicare. 

Toamna și iarna, pielea se usucă din cauza mai multor factori: scăderea temperaturii, umiditate și vânt, începerea sezonului de încălzire și dușurile fierbinți. Schimbările de vreme se reflectă imediat pe ten, care se înroșește și se usucă. 

Când venim de afară, unde temperatura este deja sub 0°C, și intrăm într-o cameră în care temperatura aerului este de +20 grade, organismul încearcă să-și mențină echilibrul intern, în timp ce pielea se simte stresată și începe să se usuce și să se decojească.

18 alimente bogate în Vitamina C. Conțin mai multă decât lămâile și portocalele. Reduc tensiunea, colesterolul și riscul de osteoporoză

Pielea se usucă și dacă facem un duș fierbinte, imediat după ce intrăm în casă. În acest caz, este important să nu uităm că gelul de duș trebuie să conțină ingrediente care pot restabili compoziția lipidică a pielii. Un spun alcalin obișnuit sau un gel neadecvat vor provoca iritații. Pentru a evita probleme, apa de la duș nu trebuie să depășească o temperatură de 37°C.

În perioada toamnă-iarnă, este foarte important să nu uităm de echilibrul hidric. Trebuie să consumăm suficientă apă, să aerisim mai des casa și să umezim aerul care se usucă din cauza bateriilor.

Măștile cu dovleac pentru ten și păr au zeci de beneficii. Profită de această legumă a toamnei

Ar trebui să uităm de scruburile și peelingurile agresive și să le înlocuim cu geluri moi, apă micelară și șervețele demachiante.

De asemenea, pentru îngrijirea tenului în sezonul rece este important să alegem o cremă de față potrivită. Crema trebuie să nutritivă. De exemplu, putem aplica o cremă sau o mască hrănitoare în timpul zilei și o cremă hidratantă noaptea. Principalul lucru în îngrijire este să protejăm pielea de factorii externi sezonieri, inclusiv de razele soarelui.

Crema de față anti-îmbătrânire făcută acasă. Cum să o prepari din două ingrediente banale

Peroanele care cred că, toamna și iarna, pot uita de cremele cu protecție solară se înșală.  Soarele se comportă mai agresiv la frig decât vara: razele ultraviolete ajung pe piele, reflectându-se în zăpadă. Ca urmare, apar pete pigmentare și chiar mici arsuri.

Trebuie să ne amintim mereu că nu doar pielea feței are nevoie de îngrijire. În zona decolteului și pe mâini se văd mai vizibil urmele îmbătrânirii. Noaptea, putem să ne hidratăm picioarele și mâinile, iar dimineața vom avea o piele fină ca a bebelușilor. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel