Îngrijirea tenului în sezonul rece. Trucurile pe care trebuie să le știi

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Îngrijirea tenului în sezonul rece. Foto: Freepick @jenoche
Îngrijirea tenului în sezonul rece. Foto: Freepick @jenoche

Îngrijirea tenului în sezonul rece este o rutină obligatorie. Toamna ne aduce nu numai răcoare, ploi și o stare de somnolență, ci și probleme ale pielii.

Mâinile, coatele, călcâiele, fața se usucă și creează un disconfort, de aceea îngrijirea tenului în sezonul rece este dificilă, dacă nu știm câteva trucuri interesante și ușor de pus în aplicare. 

Toamna și iarna, pielea se usucă din cauza mai multor factori: scăderea temperaturii, umiditate și vânt, începerea sezonului de încălzire și dușurile fierbinți. Schimbările de vreme se reflectă imediat pe ten, care se înroșește și se usucă. 

Când venim de afară, unde temperatura este deja sub 0°C, și intrăm într-o cameră în care temperatura aerului este de +20 grade, organismul încearcă să-și mențină echilibrul intern, în timp ce pielea se simte stresată și începe să se usuce și să se decojească.

18 alimente bogate în Vitamina C. Conțin mai multă decât lămâile și portocalele. Reduc tensiunea, colesterolul și riscul de osteoporoză

Pielea se usucă și dacă facem un duș fierbinte, imediat după ce intrăm în casă. În acest caz, este important să nu uităm că gelul de duș trebuie să conțină ingrediente care pot restabili compoziția lipidică a pielii. Un spun alcalin obișnuit sau un gel neadecvat vor provoca iritații. Pentru a evita probleme, apa de la duș nu trebuie să depășească o temperatură de 37°C.

În perioada toamnă-iarnă, este foarte important să nu uităm de echilibrul hidric. Trebuie să consumăm suficientă apă, să aerisim mai des casa și să umezim aerul care se usucă din cauza bateriilor.

Măștile cu dovleac pentru ten și păr au zeci de beneficii. Profită de această legumă a toamnei

Ar trebui să uităm de scruburile și peelingurile agresive și să le înlocuim cu geluri moi, apă micelară și șervețele demachiante.

De asemenea, pentru îngrijirea tenului în sezonul rece este important să alegem o cremă de față potrivită. Crema trebuie să nutritivă. De exemplu, putem aplica o cremă sau o mască hrănitoare în timpul zilei și o cremă hidratantă noaptea. Principalul lucru în îngrijire este să protejăm pielea de factorii externi sezonieri, inclusiv de razele soarelui.

Crema de față anti-îmbătrânire făcută acasă. Cum să o prepari din două ingrediente banale

Peroanele care cred că, toamna și iarna, pot uita de cremele cu protecție solară se înșală.  Soarele se comportă mai agresiv la frig decât vara: razele ultraviolete ajung pe piele, reflectându-se în zăpadă. Ca urmare, apar pete pigmentare și chiar mici arsuri.

Trebuie să ne amintim mereu că nu doar pielea feței are nevoie de îngrijire. În zona decolteului și pe mâini se văd mai vizibil urmele îmbătrânirii. Noaptea, putem să ne hidratăm picioarele și mâinile, iar dimineața vom avea o piele fină ca a bebelușilor.

Punctele negre: cum le faci să dispară cu două ingrediente din bucătărie

 

Punctele negre vor dispărea dacă aveți grijă de ten. De obicei, acestea apar pe tenul gras, predispus la acnee. În unele cazuri, pot afecta toate tipurile de ten. 

Punctele negre vor dispărea fără urmă cu ajutorul unor produse naturale. Acestea sunt formate din grăsimea care se acumulează în interiorul foliculilor de păr. Oxidarea sebumului se închide la culoare. Punctele negre apar, mai ales, în zonele cu o prezență mai mare a glandelor sebacee, iar pe față tind să se manifeste pe nas, bărbie și frunte.

Măști de față cu miere. Cum le prepari acasă, în funcție de ten

Deși sunt mai frecvente pe tenul gras sau mixt, predispus la acnee, punctele negre pot apărea și pe pielea matură și uscată. Principala armă în combaterea punctelor negre este prevenirea apariției acestora.

În primul rând, este important să vă păstrați pielea curată, să vă hidratați și să urmați o dietă corectă, bogată în alimente vegetale.

De asemenea, puteți aplica diferite măști făcute în casă cu ingrediente naturale, scrie viversano.net.

Punctele negre vor dispărea fără urmă cu ajutorul unei măști purificatoare cu lămâie și miere. Această mască este potrivită pentru tenul gras, predispus la acnee. Masca servește la menținerea tenului curat, la evitarea acumulării de sebum și, în consecință, la formarea punctelor negre.

Lămâia purifică, în timp ce, mierea are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și vindecătoare. Pentru această mască veți avea nevoie de 2 linguri de suc de lămâie 2 linguri de miere.

Amestecați cele două linguri de suc de lămâie cu cele două linguri de miere. Veți obține o mască cu o consistență destul de lichidă, care trebuie aplicată cu ajutorul unui tampon de bumbac sau a unui burete, având grijă să nu vă apropiați prea mult de conturul ochilor.

Se lasă să acționeze 15 minute și apoi se clătește cu apă călduță. Frecvența de utilizare variază în funcție de nevoile dumneavoastră. Această mască poate fi folosită și o dată pe săptămână.

Vezi și: Cum să ne îngrijim corect părul. La câte zile trebuie spălat, de fapt

Punctele negre vor dispărea fără urmă cu ajutorul unei măști scrub cu bicarbonat și miere. Masca exploatează calitățile purificatoare ale bicarbonatului, care acționează ca un scrub. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel