Cum să ne îngrijim corect părul. La câte zile trebuie spălat, de fapt

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cum să ne îngrijim corect părul ca să rămână sănătos și frumos. Foto: Freepick @ prostooleh
Cum să ne îngrijim corect părul ca să rămână sănătos și frumos. Foto: Freepick @ prostooleh

Cum să ne îngrijim corect părul ca să rămână sănătos și frumos. Îngrijirea părului, acasă sau la salon, este o procedură importantă pentru femei.

Cum trebuie să îngrijim corect părul pentru a nu dăuna sănătății scalpului și firului de păr? Trebuie să ne spălăm zilnic părului sau o dată pe săptămână?

Pastă de dinți naturală și ecologică, făcută în casă. Iată 3 rețete

Glandele sebacee de pe pielea scalpului secretă sebum, care protejează părul de uscare și fragilitate excesivă. Dar dacă nu ne curățăm părul la timp, atunci pelicula grasă devine un teren propice pentru microorganisme. Volumul secreției de sebum depinde de mai mulți factori, cum ar fi vârsta, predispoziția genetică, starea de sănătate și altele.

Cu toate acestea, părul necesită curățare nu doar din cauza activității glandelor sebacee.

Potrivit experților, factorii de mediu pot fi, de asemenea, cauza deteriorării părului. Când ne plimbăm afară, mai ales atunci când bate vântul, pe păr se depun particule de praf. De asemenea, atingerea frecventă a părului cu mâinile contribuie la murdărirea rapidă.

Pofta de dulciuri poate fi redusă cu cinci alimente. Încearcă-le și tu

Cum să ne îngrijim corect părul? De asemenea părul se poate murdări și din cauza pieptănării și a coafării frecvente. Prin urmare, este important să păstrăm pieptenele curat, să îl spălăm periodic și să îl ștergem cu un antiseptic.

Stiliștii spun că trebuie să ne spălăm părul atunci când este nevoie. În medie, o dată la trei zile. Cei cu tenul gras au nevoie de tratamente mai frecvente decât cei cu ten uscat. Părul lung trebuie spălat mai rar decât părul scurt.

Când ne spălăm părul, temperatura apei nu trebuie să fie prea rece și nici prea fierbinte: în medie, 36-40 de grade. Amestecăm o cantitate mică de șampon cu apă în palme până se formează o spumă. Aplicăm acest amestec pe scalp, masând cu vârful degetelor.

Important! Aplicăm șamponul pe rădăcinile părului. Capetele părului vor fi curate datorită faptului că șamponul va ajunge pe ele la clătire. Îndepărtăm spuma cu apă și aplicăm, apoi, un balsam potrivit tipului de păr.

Important! Balsamul, spre deosebire de șampon, trebuie aplicat pe păr pe toată lungimea, dar nu și pe scalp.

2 ingrediente din frigider pentru un ten perfect, fără puncte negre. Cum prepari masca minune

Cum să ne îngrijim corect părul? Clătim balsamul cu apă rece și ștergem părul cu un prosop. Nu trebuie să-l frecăm pentru a evita deteriorarea lui.

Putem aplica, apoi seruri, uleiuri sau alte produse pentru păr pe care le folosim de obicei.

Experții recomandă uscarea părului la temperatura camerei. Folosirea unui uscător de păr și a altor instrumente de coafare contribuie la deteriorarea și uscarea excesivă a părului. Dar dacă trebuie să ne aranjăm rapid părul, trebuie să verificăm temperatura aerului îndreptându-l către palmă.

În medie, părul rămâne curat aproximativ trei zile. Cu toate acestea, chiar trebuie să avem grijă de scalpul nostru. Scalpul are nevoie de aceeași îngrijire regulată ca și pielea feței: curățarea zilnică este cea mai bună modalitate de a-l menține sănătos.

Adaugă câteva ingrediente simple în șampon și părul tău se va transforma

 

Adaugă câteva ingrediente simple în șampon, dacă vrei să rezolvi problema părului fragil. Sub influența multor factori, părul își pierde aspectul îngrijit.

Adaugă câteva ingrediente simple în șampon dacă vrei un păr frumos și sănătos. Sub influența mai multor factori externi și interni, părul nostru își poate pierde aspectul îngrijit și chiar începe să cadă.  

Podoaba capilară are neapărat nevoie de ajutor. Cu toate acestea, nu este deloc necesar să cauți salvarea în saloanele de înfrumusețare, deoarece și îngrijirea la domiciliu face față perfect acestei sarcini.

Puteți începe cu puțin și anume cu șamponul. Schimbarea este mică, dar beneficiul este vizibil, informează Ukr.Media.

Vei avea nevoie de:

- orice ulei esențial (după preferințe)

- suc sau gel de aloe vera

- sare de mare fină

- pudră de ghimbir.

Sarea de mare conține peste 60 de oligoelemente importante care saturează rădăcinile părului și le întăresc, inclusiv potasiu, calciu, iod și multe altele.

Ghimbirul activează fluxul de sânge către foliculii de păr, ceea ce previne căderea părului și accelerează creșterea părului. De asemenea, ghimbirul face părul mai neted și mai ușor de pieptănat.

Părul, mai sensibil toamna. De ce pierdem mai multe fire la schimbarea anotimpului

În cele din urmă, aloe vera conține vitamine, aminoacizi și enzime, care refac structura părului, hidratează scalpul și normalizează procesele metabolice.

Adaugă câteva ingrediente simple în șampon și părul tău va fi mai sănătos. Produsul îi va da volum și va preveni căderea firelor. În plus, va stimula creșterea părului. Rezultatul este vizibil după 3 aplicări. Citeste mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel