2 ingrediente din frigider pentru un ten perfect, fără puncte negre. Cum prepari masca minune

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
2 ingrediente din frigider pentru un ten perfect - Foto: Freepick @freepiksenivpetro
2 ingrediente din frigider pentru un ten perfect - Foto: Freepick @freepiksenivpetro

Combate punctele negre de pe ten cu doar câteva produse din cămară. Din acestea poți face o mască ce-ți va lumina tenul.

Combate punctele negre de pe ten cu o mască preparată din castraveți și iaurt. Acest remediu te va ajuta să lupți împotriva coșurilor și a punctelor negre, datorită unui amestec de ingrediente purificatoare și liniștitoare.

Persoanele cu ten gras sau mixt sunt predispuse la apariția coșurilor și a puncte negre de pe ten. În aceste situații este foarte important să ai grijă de ten în fiecare zi și să-l păstrezi curat și sănătos, pentru a evita acumularea de sebum și impurități care stau la baza acneei și a dermatitei.

Crema de față anti-îmbătrânire făcută acasă. Cum să o prepari din două ingrediente banale

În plus, este recomandat să faceți în mod regulat tratamente de purificare, care pot elimina celulele moarte și impuritățile, permițând pielii să respire și să se regenereze. Unul dintre cele mai eficiente elemente din natură pentru a îndeplini această sarcină este castravetele.

Castravetele este o legumă foarte bogată în apă, vitamine și minerale și are proprietăți de reglare a sebumului și de purificare a pielii. Acesta este motivul pentru care utilizarea sa este potrivită  pentru cei care suferă de coșuri și puncte negre.

6 obiceiuri care încetinesc îmbătrânirea. De ce este micul dejun important

Castravetele este foarte util ca și calmant și ajută la reactivarea microcirculației, fiind un aliat excelent pentru cei care suferă de ochi umflați, cearcăne și pungi sub ochi. Pe scurt, castravetele este un ingredient esențial pentru a menține pielea sănătoasă și curată pentru o lungă perioadă de timp. Pentru a face o masca de castravete poți folosi și alte ingrediente utile, care protejează, hidratează, calmează și purifică pielea.

Cum se face masca de castraveți

Ai nevoie de:

- iaurt integral,

- miere,

- ulei esențial de lămâie,

- ulei esențial de arbore de ceai,

- ulei de gălbenele.

Iată ce trebuie să faci

Ia aproximativ 20 de grame de castraveți și, după ce l-ai curățat și uscat bine, dă-l prin răzătoare.

Pune castravetele tocat într-un bol de sticlă curat și uscat și adăugă 3 linguri de iaurt natural.  Amestecă ingredientele cu ajutorul unei linguri de lemn.

În acest moment, adaugă o lingură de miere și câte 5 picături din ulei esențial de gălbenele, ulei esențial de lămâie și ulei esențial de arbore de ceai.

Amestecă bine și masca de  castraveți cu iaurt este gata de utilizare.

Masca de față cu castraveți și iaurt de folosește o dată pe săptămână

Combate punctele negre de pe ten cu masca de castraveți, un remediu natural foarte util mai ales pentru cei cu ten gras, predispus la acnee. Odată realizată masca, o poți distribui uniform pe toată fața, evitând zona delicată a conturului ochilor.

Se lasă să acționeze aproximativ 20 de minute și apoi se îndepărtarea cu ajutorul unui burete umed și apă caldă. Imediat aplică o cremă hidratantă potrivită tipului de piele. Este important să faci acest tratament cel puțin o dată pe săptămână.

Nu uita că uleiul esențial de lămâie este fotosensibil, așa că nu te expune la soare timp de cel puțin 12 ore după ce ai folosit această mască pe ten.

Adaugă câteva ingrediente simple în șampon și părul tău se va transforma

Adaugă câteva ingrediente simple în șampon, dacă vrei să rezolvi problema părului fragil. Sub influența multor factori, părul își pierde aspectul îngrijit.

Adaugă câteva ingrediente simple în șampon dacă vrei un păr frumos și sănătos. Sub influența mai multor factori externi și interni, părul nostru își poate pierde aspectul îngrijit și chiar începe să cadă.  

Podoaba capilară are neapărat nevoie de ajutor. Cu toate acestea, nu este deloc necesar să cauți salvarea în saloanele de înfrumusețare, deoarece și îngrijirea la domiciliu face față perfect acestei sarcini.

Puteți începe cu puțin și anume cu șamponul. Schimbarea este mică, dar beneficiul este vizibil, informează Ukr.Media.

Vei avea nevoie de:

- orice ulei esențial (după preferințe)

- suc sau gel de aloe vera

- sare de mare fină

- pudră de ghimbir.

Sarea de mare conține peste 60 de oligoelemente importante care saturează rădăcinile părului și le întăresc, inclusiv potasiu, calciu, iod și multe altele.

Ghimbirul activează fluxul de sânge către foliculii de păr, ceea ce previne căderea părului și accelerează creșterea părului. De asemenea, ghimbirul face părul mai neted și mai ușor de pieptănat.

Părul, mai sensibil toamna. De ce pierdem mai multe fire la schimbarea anotimpului

În cele din urmă, aloe vera conține vitamine, aminoacizi și enzime, care refac structura părului, hidratează scalpul și normalizează procesele metabolice.

Adaugă câteva ingrediente simple în șampon și părul tău va fi mai sănătos. Produsul îi va da volum și va preveni căderea firelor. În plus, va stimula creșterea părului. Rezultatul este vizibil după 3 aplicări. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel