Adaugă câteva ingrediente simple în șampon și părul tău se va transforma

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Adaugă câteva ingrediente simple în șampon și părul tău se va transforma. Focus Key - Foto: Freepick@ master1305
Adaugă câteva ingrediente simple în șampon și părul tău se va transforma. Focus Key - Foto: Freepick@ master1305

Adaugă câteva ingrediente simple în șampon, dacă vrei să rezolvi problema părului fragil. Sub influența multor factori, părul își pierde aspectul îngrijit.

Adaugă câteva ingrediente simple în șampon dacă vrei un păr frumos și sănătos. Sub influența mai multor factori externi și interni, părul nostru își poate pierde aspectul îngrijit și chiar începe să cadă.  

Podoaba capilară are neapărat nevoie de ajutor. Cu toate acestea, nu este deloc necesar să cauți salvarea în saloanele de înfrumusețare, deoarece și îngrijirea la domiciliu face față perfect acestei sarcini.

Puteți începe cu puțin și anume cu șamponul. Schimbarea este mică, dar beneficiul este vizibil, informează Ukr.Media.

Vezi și: Elimină pungile de sub ochi în 5 minute: iată câteva metode simple și eficiente

 

Vei avea nevoie de:

 

- orice ulei esențial (după preferințe)

- suc sau gel de aloe vera

- sare de mare fină

- pudră de ghimbir.

 

Sarea de mare conține peste 60 de oligoelemente importante care saturează rădăcinile părului și le întăresc, inclusiv potasiu, calciu, iod și multe altele.

Ghimbirul activează fluxul de sânge către foliculii de păr, ceea ce previne căderea părului și accelerează creșterea părului. De asemenea, ghimbirul face părul mai neted și mai ușor de pieptănat.

Părul, mai sensibil toamna. De ce pierdem mai multe fire la schimbarea anotimpului

În cele din urmă, aloe vera conține vitamine, aminoacizi și enzime, care refac structura părului, hidratează scalpul și normalizează procesele metabolice.

Adaugă câteva ingrediente simple în șampon și părul tău va fi mai sănătos. Produsul îi va da volum și va preveni căderea firelor. În plus, va stimula creșterea părului. Rezultatul este vizibil după 3 aplicări.

Ce trebuie să faceți cu ingredientele de mai sus

 

Adăugați câteva ingrediente simple în șampon, dacă vreți un păr sănătos. Pentru a pregăti acest aditiv eficient pentru șampon, luați sare de mare de cea mai fină măcinare. 

Sarea poate fi măcinată într-o râșniță de cafea. De asemenea, cel mai convenabil este să folosiți ghimbirul sub formă de pudră, dar poate fi și proaspăt, sub formă de suc.

În cele din urmă, aloe vera poate fi sub formă de gel din farmacie sau chiar pulpa unei plante proaspete.

5 greșeli care îți sabotează cura de slăbire. Antrenor: Extremele nu sunt deloc bune

Pentru părul de lungime medie, aceste proporții sunt suficiente pentru aproximativ 3 aplicări:

- șampon - 40 ml,

- sare - 1 lingură,

- pudră de ghimbir - 1/3 linguriță,

- aloe vera - 5 linguri.

De asemenea, puteți adăuga câteva picături din orice ulei esențial, de exemplu, ulei de lavandă, care netezește bine părul. Amestecă bine și produsul este  gata. Un astfel de șampon se păstrează bine, așa că poate fi folosit atât timp de 1 săptămână, cât și 1 lună.

Culoarea părului, factorii care o influențează. De ce ne naștem blonzi, roșcați sau bruneți

 

Culoarea părului este determinată de factori genetici. Află de ce ne naștem blonzi, roșcați sau bruneți.

Culoarea părului depinde de calitatea de melanină, dar și de gene. Care este secretul genetic al culorii părului.Tipul și cantitatea de melanină din păr sunt determinate de multe gene, deși se știe puțin despre majoritatea dintre ele.

”Cea mai bine studiată genă a culorii părului la om se numește MC1R și oferă instrucțiuni pentru a produce o proteină numită receptorul melanocortinei 1, implicat în calea care produce melanina. Receptorul de melanocortină 1 controlează ce tip de melanină este produs de melanocite. Când receptorul este pornit (activat), stimulează melanocitele să producă eumelanină.

Dacă receptorul este inactivat sau blocat, melanocitele produc feomelanină în loc de eumelanină”, arată MedlinePlus.

De ce ai părul negru sau castaniu

 

Majoritatea oamenilor au două copii funcționale ale genei MC1R, una moștenită de la fiecare părinte. Acești indivizi au părul negru sau castaniu, din cauza cantității mari de eumelanină. Se estimează că peste 90% dintre oameni din lume au părul castaniu sau negru. Unii oameni au variații într-o copie a genei MC1R în fiecare celulă care determină inactivarea genei.

Acest tip de modificare genetică este descrisă ca pierdere a funcției. Pentru acești indivizi, producția de eumelanină este mai scăzută, în timp ce producția de feomelanină este mai mare, astfel încât au părul blond aramiu, cognac sau roșcat, mai arată MedlinePlus. Citeste mai multe AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel