Părul va fi super strălucitor datorită gelului din semințe de in. Iată cum se prepară

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Părul va fi super strălucitor, datorită gelului din semințe de in. Foto: Freepick @azerbaijan_stockers
Părul va fi super strălucitor, datorită gelului din semințe de in. Foto: Freepick @azerbaijan_stockers

Părul va fi super strălucitor, dacă îl vei îngriji, folosind diferite ingrediente naturale.

Produsele din cămară sunt un ajutor de nădejde pentru ca părul să fie moale și strălucitor. În plus, și vârfurile despicate vor rămâne amintire.

Azi vom vorbi despre semințele de in, care sunt extrem de versatile de folosit în bucătărie și domeniul frumuseții. Multe gospodine le folosesc și în locul ouălor, în special în anumite tipuri de deserturi. Semințele de in sunt bogate în diferiți nutrienți, care generează zeci de beneficii pentru organism. Semințele de in conțin vitamina  B, vitamina F, proteine, Omega 3 și minerale.

Sprâncenele, ce rol au. Ce înseamnă când acestea cad. În cât timp se regenerează

Toate componentele care sunt fundamentale pentru organismul uman contribuie la  îmbunătățirea sistemului imunitar, la reducerea impactului metabolismului asupra îmbătrânirii și la combaterea problemelor intestinale.

Semințele de in sunt bogate în nutrienți care rezolvă o problemă veche: cum să ai un păr  strălucitor cu câțiva pași simpli.

De fapt, toată lumea știe că din semințele de in se poate obține un produs de frumusețe foarte util. Cel puțin o dată în viață ai folosit ulei de in pentru a "îmblânzi" părul rebel. 

Uleiul care încetinește albirea părului. Ai nevoie de doar două ingrediente

Doar în câteva minute, gelul din semințe de in poate reda părului strălucirea și moliciunea. În plus, poate elimină vârfurile despicate. 

Cum se face uleiul din semințe de in?

Uleiul din semințe de in se folosește în cosmetica de zeci de ani. Poate fi făcut, cu ușurință acasă, din doar două ingrediente: puțin suc de lămâie și o mână de semințe de in.

În primul rând, trebuie să pui aproximativ 30 de grame de semințe de in într-o strecurătoare, care trebuie scufundată într-o cratiță mică, plină cu apă. Cratița se pune pe foc și apa se fierbe cu tot cu semințele de in. 

De obicei sunt suficiente 5 minute, dar dacă vei ține semințele de in mai mult timp în apă, gelul va fi mai compact și mai eficient.

Odată ce focul a fost stins, semințele de in se lasă să se răcească în apă cel puțin o oră. Căldura va extrage toate ingredientele active din semințele de in, care vor forma gelul. După ce timpul a expirat, scoate sita cu semințele de in din cratiță și adaugă în apă, pentru a da amestecului o notă de parfum, două linguri de suc de lămâie. 

Oja va rezista mai mult dacă urmezi acești pași. Manichiura va fi impecabilă

Gelul gata preparat poate fi pus pe păr înainte de șamponare. De asemenea, gelul poate fi folosit pentru a aranja un păr rebel.

Atenție! Gelul din semințe de in trebuie ținut la frigider maxim o săptămână într-un dozator de săpun curat. De asemenea, gelul din semințe de in poate fi păstrat, mai mult timp, congelat în cuburi pentru a fi folosit la nevoie.

Ce conțin semințele de in?

Potrivit unui studiu, semințele de in sunt bogate în acizi grași Omega-3 (de fapt, acid alfa-linoleic) si Omega-6, vitamina C, vitamina E și vitaminele din grupa B, fibre solubile, proteine cu valoare biologică mare, substanțe minerale (fier, magneziu, calciu, fosfor, zinc, potasiu), lignină (un fitoestrogen care acționează ca un antioxidant), mucilagii (substanțe cu efect laxativ ușor), aminoacizi.

Semințele de in sunt cea mai importanta sursa vegetala de acid alfa-linoleic (substanța din familia acizilor grași Omega-3, cu rol important în scăderea nivelului colesterolului “rău”). Conținutul de acid alfa-linoleic este mai mare decât în cazul uleiului de rapiță, de nucă și de soia, dar mai mic decât cel al peștelui gras.


O porție de 20 grame de semințe de in are următoarele valori nutriționale:

calorii - 90,

total grăsimi - 8 game,

grăsimi saturate - 0,5 grame,

carbohidrați - 7 grame,

fibre alimentare - 6 grame,

proteine - 4 grame,

sodiu - 5 mg,

calciu - 80 mg,

fier - 0,5 mg.

Consumul de semințe de in poate reduce riscul de diabet, de boli cardiovasculare, artrită, osteoporoză sau cancer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel