Sprâncenele, ce rol au. Ce înseamnă când acestea cad. În cât timp se regenerează

Monika Baciu |
Data publicării:
sprancenele - FOTO: Freepik@chettythomas
sprancenele - FOTO: Freepik@chettythomas

Sprâncenele au un rol extrem de important pentru vedere. Când încep să cadă este un semn pe care organism ți-l transmite că ceva nu este în regulă.

Sprâncenele au două scopuri principale. Experții spun că sprâncenele au două scopuri principale, și anume păstrarea umidității din ochii noștri și comunicarea.

De-a lungul multor sute de mii de ani, oamenii au pierdut o mare parte din părul de pe corpul lor. Un loc pe care nu l-am pierdut este deasupra ochilor noștri. Deci, s-ar putea să vă întrebați - de ce avem sprâncene?

Sprâncenele, rol de protecție

Sprâncenele ne protejează ochii de umiditate și lumină. Din punct de vedere fizic, sprâncenele sunt acolo pentru a ne ajuta să ne păstrăm ochii curați și limpezi. Sprâncenele pot muta umezeala de la sudoare și ploaie departe de ochii noștri, astfel încât să putem menține vederea noastră.

Ai observat vreodată cum firele tale de păr din sprâncene cresc spre exterior, spre părțile laterale ale feței tale? Acest lucru vă ajută să direcționați orice umiditate departe de ochii voștri spre partea laterală a capului. Sprâncenele pot reduce, de asemenea, cantitatea de lumină care intră în ochii tăi și pot ține murdăria departe de ei, de asemenea.

Ele ne ajută să ne exprimăm emoțiile și să ne recunoaștem reciproc, notează Healthline.

Vezi și: Celula care vânează cancerul și îl elimină. Funcționează după prima administrare. Medic: Este primul pacient care a fost tratat cu această tehnologie

Sprâncenele, rol de exprimare

Sprâncenele sunt o parte importantă a exprimării și comunicării umane. Ele ne permit să ne arătăm emoțiile. O sprânceană ridicată exprimă scepticism său interes.

Două sprâncene ridicate îți pot exprima surprinderea.

Dincolo de priviri și emoții, sprâncenele sunt, de asemenea, mai importante pentru recunoașterea facială. Într-un studiu mai vechi din 2003, oamenii de știință au cerut unui grup de oameni să identifice fețele a cincizeci de oameni celebri, cum ar fi fostul președinte american Richard Nixon și actrița Winona Ryder.

Oamenii de știință au manipulat fotografiile astfel încât fie să nu aibă ochi, fie să nu aibă sprâncene. Subiecții ar putea identifica în continuare fețele celebre 60% din momentul în care le lipseau sprâncenele.

Dar când fețele nu aveau sprâncene, subiecții le puteau identifica doar 46% din timp. Oamenii de știință au spus că acest lucru indică faptul că sprâncenele sunt la fel de importante ca - sau poate mai importante decât - ochii pentru a ne permite să recunoaștem fețele.

Vezi și: Cum să dezgheți alimentele. Greșeala pe care o fac toate gospodinele. Cum îți poate afecta sănătatea

Ce rol joacă genetica în sprâncene?

Oamenii de știință au stabilit că formă, culoarea și grosimea sprâncenelor sunt trăsături moștenite. Într-un studiu major din 2015, oamenii de știință au descoperit o relație puternică între moștenirea anumitor gene și aspectul sprâncenelor.

Patru gene separate pot afecta textura părului sprâncenelor, o genă poate determină forma sprâncenelor, cinci gene afectează culoarea părului sprâncenelor, iar o genă determină dacă dezvolți sau nu un monobromb.

Dar, factorii de mediu au, de asemenea, o mulțime de a face cu modul în care arată sprâncenele. Anii de epilare cu ceară sau pensetă a sprâncenelor pot afecta permanent forma lor. Leziunile la nivelul pielii din apropierea sprâncenelor pot afecta, de asemenea, creșterea părului și forma sprâncenelor.

Vezi și: Durerea de frunte, cauze și tratament. Poate indica un anevrism, accident vascular cerebral sau alte boli grave

Ce înseamnă când îți cad sprâncenele

Așa cum caracteristicile sprâncenelor sunt moștenite, la fel și anomaliile care afectează sprâncenele. Una dintre cele mai frecvente anomalii care afectează sprâncenele este madaroza sau pierderea sprâncenelor. Termenul de madaroză se poate referi, de asemenea, la pierderea genelor. Acest lucru poate fi cauzat de multe tulburări moștenite diferite.

Există o serie de motive pentru care o persoană și-ar putea pierde sprâncenele. Pensatul excesiv, anii de epilare cu ceară și chiar epilatul sunt motive comune pentru sprâncenele rare sau lipsă.

Există, de asemenea, o serie de motive medicale pentru căderea părului sprâncenelor, inclusiv condiții cum ar fi:

- alopecia areata

- dezechilibre hormonale

- deficiențe nutriționale

Căderea părului sprâncenelor este, de asemenea, un efect secundar comun al chimioterapiei.

Vezi și: De la ce vârstă începe bătrânețea. Diana Bulgaru: Moartea de bătrânețe NU există! Nu se scrie niciodată așa ceva. La așa vârstă nu poți spune că a murit de bătrân

Sprâncenele, în cât timp cresc

Cauza care stă la baza pierderii sprâncenelor, vârsta și alți factori pot juca un rol în determinarea duratei de timp necesară pentru că sprâncenele să crească înapoi. Potrivit cercetărilor, sprâncenele cresc de obicei înapoi în termen de patru până la șase luni.

Se credea odată că atunci când sprâncenele erau rase sau pierdute, nu vor crește înapoi. Cu toate acestea, cu excepția cazului în care aveți o afecțiune care cauzează căderea părului, sprâncene ar trebui să crească înapoi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel