Durerea de frunte, cauze și tratament. Poate indica un anevrism, accident vascular cerebral sau alte boli grave

Monika Baciu |
Data publicării:
durerea de frunte - FOTO: Freepik@Anastasia Kazakova
durerea de frunte - FOTO: Freepik@Anastasia Kazakova

Durerea de frunte poate apărea din mai multe motive. În anumite cazuri poate indica boli grave.

Durerea de frunte poate fi inconfortabilă, dureroasă și distrage atenția. Îți poate afecta și capacitatea de concentrare din cursul zilei. Durerea de frunte este rareori un semn al unei probleme grave de sănătate.

Durerea de frunte, mai multe tipuri

Tipul de durere pe frunte pe care îl experimentezi îți poate spune multe despre ce se întâmplă în interiorul capului. Acestea sunt cele mai frecvente tipuri de dureri de frunte, potrivit Healthline:

Durere trepidantă

O durere profundă, trepidantă a frunții se poate simți că pulsează sau vine în valuri. De multe ori pare "grea" și simte că pune o mare presiune direct pe frunte. Poate fi persistentă și durează ore întregi dacă nu o tratezi. Acest tip de durere frunte poate fi cauzată de migrenă, o mahmureală, tensiune, sau alte probleme.

Vezi și: Trucul care îți va ține de cald toată iarna. Ce trebuie să faci pentru a nu pierde căldura

Junghi

Durerea de frunte poate fi ascuțită, precum un junghi. Aceasta este de scurtă durată, dar intensă în severitate. Înghețarea creierului, acea senzație dureroasă care apare atunci când mănânci sau bei ceva rece, este o cauză comună, la fel ca și o durere de cap cluster. Probleme mai grave, cum ar fi un anevrism, sunt, de asemenea, posibile. Cu toate acestea, astfel de cazuri sunt rare.

Dureri de fotografiere

Similar cu durerea trepidantă, durerea de fotografiere se simte continuă, dar poate părea că urmele de durere se îndepărtează de frunte. Acest tip de durere este asociată cu afecțiuni cum ar fi hipertensiunea arterială și infecția.

Durerea de frunte, simptome

În plus față de durerea de frunte, este posibil să apară și alte simptome. Acestea pot oferi indicii cu privire la ceea ce vă confruntați. De exemplu, dacă aveți dureri de frunte și vă simțiți slabi și letargici, este posibil să vă confruntați cu un nivel scăzut de zahăr din sânge.

Următoarele simptome pot apărea odată cu durerile de frunte:

- congestie nazală

- febră și frisoane

- secreție nazală

- greață

- diaree

- senzație de slăbiciune

- senzație letargică

- presiune intensă în urechi

- iritație sau agitație

- durere la nivelul gâtului, maxilarului sau scalpului

- dureri oculare

Când începeți să simțiți dureri de frunte, luați în considerare orice alte simptome sau modificări pe care le puteți experimenta. Acest lucru vă poate ajuta să vă dați seama de posibilele cauze ale durerii frunții.

Vezi și: Cum să slăbești fără dietă și fără exerciții obositoare. Faci lucrul acesta zilnic, dar nu îți dai seama

Durerea de frunte, simptome grave care pot indica anumite boli

Durerea de frunte poate fi un semn al unei afecțiuni severe și care pune viața în pericol, cum ar fi accidentul vascular cerebral sau hemoragia. În aceste cazuri rare, este important să luați măsuri imediate. Solicitați asistență medicală sunând 112 la  sau vizitând un departament de urgență.

Aceste simptome grave includ:

- slăbiciune sau amorțeală, în special într-o parte a corpului

- o schimbare a nivelului de vigilență sau conștiință

- vorbire îngreunată

- o schimbare bruscă a vederii, cum ar fi o pierdere totală a vederii sau durere la un ochi

- o schimbare a stării mentale, cum ar fi apariția bruscă a confuziei, iluziilor sau halucinațiilor.

Vezi și: De la ce vârstă începe bătrânețea. Diana Bulgaru: Moartea de bătrânețe NU există! Nu se scrie niciodată așa ceva. La așa vârstă nu poți spune că a murit de bătrân

Durerea de frunte, cauze

Durerea de frunte este adesea un simptom al unei probleme comune, cum ar fi o răceală sau o durere de cap. Aceste alte cauze pot fi responsabile pentru durerile de frunte, de asemenea:

Infecție. O infecție sinusurilor cauzează frecvent dureri de cap, dureri faciale, și disconfort. O răceală sau gripă poate provoca, de asemenea, acest simptom.

Inflamare. Umflarea și inflamația pot crește presiunea în jurul frunții și tâmplelor. Acest lucru poate fi cauzat de boală sau de o cantitate crescută de lichid în țesuturile moi ale capului și gâtului.

Dureri. Migrenă, dureri de cap cluster, dureri de cap tensiune, dureri de cap lob frontal - toate acestea sunt responsabile pentru o varietate de simptome, inclusiv durerile de frunte.

Modificări hormonale. Hormonii afectează o mare parte din bunăstarea noastră, iar o schimbare bruscă poate provoca simptome precum durerile de cap.

Tulpina ochilor. Citirea, utilizarea computerului sau redarea pe un ecran mic pot duce la disconfort dureros în frunte.

Vezi și: Frisoanele, cauze și tratament. Ce înseamnă când simți că ți-e rece fără să ai febră

Mahmureala. O mahmureală poate provoca o durere de cap, dar și renunțarea la anumite substanțe poate, de asemenea contribui la această durere. Renunțarea la cofeină, alcool poate provoca o serie de simptome, inclusiv dureri de frunte.

Meningită. O infecție mai gravă, meningita, poate reprezenta, de asemenea, dureri de frunte. Această infecție apare în sacul de lichid care înconjoară creierul și măduva spinării. Această infecție este o afecțiune gravă și necesită asistență medicală imediată.

Anevrism. Un anevrism în creier poate provoca simptome. Umflatura poate pune presiune pe tesuturile moi, iar asta poate duce la o durere de cap persistenta.

Accident vascular cerebral. În cazuri rare, o durere bruscă și ascuțită a frunții poate fi un semn al unui accident vascular cerebral.

Vezi și: Ce nu știai despre ceai. În cât timp trebuie să îl prepari. Ce se întâmplă dacă îl bei după ce s-a răcit

Durerea de frunte, tratament

Tratamentul pentru dureri de frunte va depinde de cauza care o declanșează. Cele mai frecvente opțiuni de tratament includ:

Medicamente. Aspirina sau ibuprofenul pot ușura durerea frunții până când problemele de bază se rezolvă. Decongestionantele pot usura simptomele unei infectii sinusale sau ale frigului.

Medicamente cu prescripție medicală. Dacă aveți antecedente de migrenă sau anumite tipuri de dureri de cap, medicul dumneavoastră vă poate prescrie medicamente pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor acestor dureri de cap.

Odihnă. Pentru persoanele cu migrenă, odihna într-o cameră întunecată cu o compresă rece poate ajuta. Odihna este, de asemenea, bună pentru multe alte cauze potențiale de durere a frunții.

Botox. Medicamentul injectabil a arătat beneficii mari pentru persoanele care se confruntă frecvent cu atacuri de migrenă.

Acupunctură. Mai puțin frecvent, acupunctura este utilizată pentru a trata durerile de cap frecvente și recurente.

Masaj. Acest tip de kinetoterapie poate ajuta la relaxarea muschilor care s-au intarit din cauza tensiunii sau stresului.

Fizioterapie. Un kinetoterapeut poate lucra cu tine pentru a depăși orice traumă fizică sau leziune care duce la dureri de frunte.

Chirurgie. În cazuri rare, poate fi necesară o intervenție chirurgicală pentru a corecta o problemă, cum ar fi un anevrism, care provoacă dureri de frunte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel