Cum să slăbești fără dietă și fără exerciții obositoare. Faci lucrul acesta zilnic, dar nu îți dai seama

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
cum sa slabesti fara dieta - FOTO: Freepik
cum sa slabesti fara dieta - FOTO: Freepik

Cum să slăbești fără a ține o dietă și fără a face exerciții fizice istovitoare.

Cum să slăbești fără a ține o dietă și fără a face exerciții fizice obositoare. Treburile casnice pe care le facem zi de zi ne ajută să pierdem în greutate. Treburile casnice, cum ar fi aspiratul, măturatul și chiar și întinsul hainelor ard o cantitate echitabilă de calorii.

Câte minute de exerciții zilnice sunt indicate

În plus, a face treburi casnice la o intensitate moderată contează pentru cele 150 de minute de exerciții săptămânale pe care Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) le recomandă.

Treburile casnice, efecte multiple

Efectuarea treburilor casnice vă poate ajuta, de asemenea, să câștigați putere, să stimulați mobilitatea și să creșteți metabolismul, ceea ce vă poate ajuta să mențineți o greutate sănătoasă. Pe lângă faptul că oferă un spațiu de locuit mai curat, implicarea în aceste sarcini vă poate ajuta să vă mențineți mobilitatea, ceea ce face ca toate celelalte mișcări de zi cu zi să fie mai ușoare.

Dacă cântărești mai mult, vei arde mai multe calorii, iar dacă cântărești mai puțin, vei arde mai puține calorii, potrivit Healthline.

Vezi și: Premonițiile, reale sau doar o imagine proiectată de mintea noastră. Răspunsul este uluitor

Câte calorii arzi atunci când aspiri

Aspirarea timp de o jumătate de oră arde în jur de 80 de calorii pentru o persoană de aproximativ 79 de kg și este o formă viabilă de exercițiu care funcționează partea superioară a corpului, a abdomenului și picioarelor.

Un mic studiu din 2019 a constatat că aspirarea este o sarcină solicitantă din punct de vedere fizic, care lucrează și mușchii brațului. Ridicarea aspiratorului a fost mai intensă decât utilizarea mișcărilor de aspirare.

Cum trebuie să aspiri corect pentru a arde cât mai multe calorii

Încercați să aspirați pe vârfuri sau într-o poziție ghemuită pentru a vă întări mușchii picioarelor.

Implicați-vă mușchii de bază și mențineți o postură bună în timp ce efectuați toate sarcinile.

Utilizați mecanica corespunzătoare a corpului atunci când ridicați și transportați obiecte și în timpul mișcărilor de împingere și tragere.

Evitați suprasolicitarea sau răsucirea corpului fără o implicare adecvată a abdomenului.

Folosește-ți brațul și mâna non-dominante pentru a face sarcini, ceea ce permite celeilalte părți să se odihnească și îți oferă un antrenament mai echilibrat.

Vezi și: Amestecă ulei de ricin cu bicarbonat de sodiu. Trucul magic pentru sănătate

Câte calorii arzi atunci când transporți cumpărăturile sau ridici ceva

Ridicatul anumitor lucruri arde în jur de 238 de calorii pe oră, în timp ce o persoană care este în mișcare și care transportă cutii arde în jur de 588 de calorii pe oră. Adăugați câteva întinderi blânde pentru a contracara orice mișcări repetitive pe care le faceți.

Treburile casnice, efect asupra creierului

A ține pasul cu treburile casnice poate afecta pozitiv sănătatea creierului, care este legată de sănătatea fizică. Rezultatele unui mic studiu din 2021 care a implicat adulți în vârstă au descoperit că activitatea fizică la domiciliu este asociată pozitiv cu volumul creierului - în special volumul de materie cenușie - în hipocampal și lobul frontal.

Câte calorii arzi când ștergi praful

Dacă ștergi praful timp de o oră, vei arde în jur de 159 de calorii și vei avea o casă mai curată, care îți va afecta pozitiv sănătatea. Dar dacă faci activități mai grele, cum ar fi spălarea geamurilor, vei arde între 318-378 de calorii pe oră.

Câte calorii arzi în timp ce faci patul

Crearea unei rutine zilnice care include realizarea patului poate avea un impact pozitiv asupra sănătății tale mintale și te poate pregăti pentru o zi productivă. Puteți arde în jur de 80 de calorii făcând patul timp de 30 de minute. Cu toate acestea, deoarece probabil vă va lua doar în jur de 5 minute, sarcina arde doar aproximativ 13 calorii.

Vezi și: De la ce vârstă începe bătrânețea. Diana Bulgaru: Moartea de bătrânețe NU există! Nu se scrie niciodată așa ceva. La așa vârstă nu poți spune că a murit de bătrân

Câte calorii arzi în timp ce mături și dai cu mopul

Ștersul pe jos arde în jur de 318 calorii pe oră și antrenează umerii, tricepsul și bicepsul, precum și ambdomenul tău, dacă ești atent la asta. Măturatul este un pic mai puțin intens și va arde aproximativ 159 de calorii pe oră.

Câte calorii arzi atunci când întizi rufele sau când le adun

Pentru o persoană de circa 79 de kg, care întinde hainele sau le adună timp de o oră, va arde în jur de 159 de calorii. Dacă aveți o mașină de spălat și sau un uscător cu sarcină frontală, încercați să vă ghemuiți pentru a vă muta hainele în și în afară. Când ridicați coșuri grele, asigurați-vă că vă împingeți prin picioare și păstrați umerii stabili.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel