Oja va rezista mai mult dacă urmezi acești pași. Manichiura va fi impecabilă

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Oja va rezista mai mult, dacă vei urma acești pași. Manichiură va fi impecabilă. Foto: Freepick @eyesartist
Oja va rezista mai mult, dacă vei urma acești pași. Manichiură va fi impecabilă. Foto: Freepick @eyesartist

Oja va rezista mai mult, iar manichiura va fi impecabilă chiar și două săptămâni, dacă vei ține cont de câteva sfaturi.

Iată sfaturile pentru o manichiură de lungă durată. Pentru a avea o manichiură rezistentă, unele femei optează pentru oja semipermanentă sau gel. Spre deosebire de oja clasică, acest tip de produs conține o doză mai mare de formaldehidă, o substanță periculoasă pentru sănătate, care, în timp, slăbește unghiile.

Există, însă, și alte alternative simple pentru păstrarea culorii și strălucirii unghiilor mai mult timp. Două trucuri de vot ajuta să ai unghii perfecte, de pe care oja nu va sări a doua zi. 

Ce nu știai despre ceai. În cât timp trebuie să îl prepari. Ce se întâmplă dacă îl bei după ce s-a răcit

Primul lucru este să curăți unghiile cu un solvent, apoi să aplici un tratament pentru eliminarea  stratului de grăsime, care împiedică oja să adere mai bine.

Cel mai simplu mod de a face oja să dureze mai mult este să aplici un întăritor de unghii sau un strat de acoperire la fiecare două  zile.

Pentru aceasta, poți prepara un produs natural, folosind următoarele ingrediente:

- 3 căței de usturoi,

- apă fierbinte,

- suc de lămâie.

Pentru început, înmoaie usturoiul pisat în apă fierbinte timp de 15 minute. Apoi amestecă până obții o pastă omogenă. Trece amestecul print-o sită și pune-l, cu ajutorul unei pâlnii mici, într-o sticlă de lac de unghii transparent. Apoi stoarce sucul de lămâie și pune câteva picături în aceeași sticlă. Agită bine sticla ca toate ingredientele să se amestece. Tot ce-ți rămâne este să palici acest amestec pe unghii.

Usturoiul conține sulf care întărește unghiile. Acesta va putea astfel reda strălucirea unghiilor, păstrând, în același timp, calitatea lacului. Sucul de lămâie va acționa împotriva spargerii și îngălbenirii unghiilor.

Masca cu efect natural de lifting care te va cuceri. Iată cum se pregătește acasă

Ține unghiile în apă rece pentru ca oja să reziste. Un alt truc simplu pentru a menține oja este să înmoi mâinile, timp de 5 minute, în apă rece după terminarea aplicării ojei. Acest lucru va ajuta oja să se usuce mai repede și să adere pe suprafața unghiilor. 

Este indicat să eviți spălarea mâinilor cu apă fierbinte timp de 12 ore de la aplicarea ojei,  timpul necesar pentru ca lacul să se întărească complet și să țină mult timp.

 

Alte sfaturi pentru ca lacul să reziste mai mult pe unghii

Alte gesturi simple pot completa rutina de înfrumusețare pentru mâini și picioare. În plus,te vor ajuta să prelungești durata de viață a ojei aplicate. Desigur, rezultatele pot varia de la o persoană la alta și de la manichiură la manichiură.

Aplică straturi subțiri de ojă. Pentru ca oja să reziste mai mult, trebuie acordată o atenție deosebită aplicării. Într-adevăr, crezi că,  prin aplicarea unor straturi subțiri de ojă, sunt șanse mai mari să-ți păstrezi unghiile intacte. Dar este total greșit:  straturile mai groase se usucă mai greu și se pot ciobi. În plus, este important să usuci oja. În loc să folosești uscătorul de păr, poți lua un mini ventilator sau apă rece.

Panarițiu, infecția pielii din jurul unghiilor. Cât de gravă poate deveni

Optează pentru unghii scurte. Unghiile lungi sunt predispuse să se rupă mai repede, iar oja să se ciobească. Optează pentru unghii scurte și folosește ojă în culori strălucitoare  sau pentru modele distractive.

Evită să pui oja pe cuticule. Deseori, din greșeală, oja ajunge și pe cuticule. Acest lucru poate duce la descuamarea lacului care nu va adera bine la suprafața unghiilor. Pentru a evita acest tip de neplăceri, trebuie să înmoi un tampon de bumbac în soluția de îndepărtare a lacului și să-l treci cu grijă peste conturul unghiilor pentru a îndepărta oja de pe cuticule. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel