Buze crăpate și uscate. Cu ce poți să înlocuiești balsamul de buze

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Buze crapate si uscate - Foto: Freepick @Eduardo Gavira
Buze crapate si uscate - Foto: Freepick @Eduardo Gavira

Cu ce poți înlocui balsamul de buze dacă acestea sunt crăpate. Parte dintre înlocuitori se găsesc în cămară și frigider.

Buzele sunt printre cele mai expuse părți din corp, iar spre deosebire de alte zone exterioare acestea sunt mai subțiri și nici nu au glande sebacee care să le protejeze de intemperii. Astfel, vremea rece și uscată, vântul și căldura excesivă le usucă și creează o senzație de disconfort.

Buze crăpate, tratament

De cele mai multe ori tratamentul buzelor crăpate implică o hidratare corespunzătoare, folosirea unui umidificator în spațiile închise uscate, evitarea expunerii neprotejate la condiții meteo nefavorabile și utilizarea balsamurilor de buze.

Acestea pot diferi în funcție de preferințele legată de marcă, fiecare persoană optând pentru varianta care îi face cel mai bine.

Vezi și: Aurul, luxul benefic în artrită, stres, fertilitate. De ce e bine să mănânci aur și cum e posibil

Cu ce poți înlocui balsamul de buze

Dacă în timpul zilei, când sunteți ieșiți din casă, balsamul clasic este o opțiune comodă de aplicare, în casă puteți apela la o multitudine de remedii naturiste.

Aloe Vera poate să îți hidrateze în mod eficient buzele. Se găsește sub formă de gel și se poate aplica pe buze ori de câte ori este nevoie, arată River Run.

Uleiul de cocos se găsește într-o multitudine de produse dermato-cosmetice, datorită acțiunii sale emoliente asupra părului, pielii și buzelor. Pentru buze se poate folosi diluat  în puțină apă fierbinte și apoi aplicat pe buze. 

Uleiul de măsline, uleiul de migdală și uleiul de rapiță sunt alte soluții pentru a vă hidrata și vindeca buzele.

Uleiul de cătină, prin conținutul său vitamina A, C, E, K, dar și de antioxidanți, este folosit încă din Antichitate pentru îngrijirea pielii, având un efect cicatrizant asupra arsurilor de la nivelul pielii. Astfel, uleiul de cătină este o altă opțiune pentru a înlocui balsamul de buze.

Castravetele datorită conținutului de vitamine are proprietăți antioxidante, efecte calmante și ameliorează arsurile solare. Astfel, o felie de castravete vă poate ajuta în cazul în care aveți buzele crăpate, vă hidratează și conferă o senzație de răcoare asupra pielii iritate de pe buze.

Untul de shea conține antioxidanți și oferă o barieră protectoare pentru buze. Poate fi folosită cu succes și pe cele mai uscate și afectate buze, arată MindBodyGreen.

De asemenea, nu trebuie să uitați de hidratare și de dietă. Din alimentație este necesar să  evitați alimentele picante, deoarece acestea pot agrava starea buzelor voastre.

Folosiți în spațiile închise sisteme de umidificare și evitați să vă mai lingeți buzele, oricât de reconfortant este pe moment, acest simplu gest nu face altceva decât să crape și să vă irite și mai tare buzele.

Totodată, evitați folosirea rujului și optați pentru un balsam de buze nuanțator, care să vă dea puțină culoare pe lângă hidratare.

Vezi și: Patru motive pentru care buzele tale sunt mereu crăpate. Cum le poți repara

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel