Bicarbonatul de sodiu, tratament cosmetic. Cum să îl folosești

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
bicarbonatul - FOTO: Freepick
bicarbonatul - FOTO: Freepick

Bicarbonatul de sodiu este benefic organismului, dar poate fi folosit și în tratamentele cosmetice.

Bicarbonatul de sodiu este utilizat în principal în alimentație, în special la fabricarea produselor de panificație. În forma sa naturală, acest compus chimic anorganic este cunoscut sub numele de nahcolit, care face parte din mineralul natural natron.

Tratament pentru păr și piele

Fiind ușor abraziv, bicarbonatul de sodiu este un excelent exfoliant pentru piele. El ajută la îndepărtarea celulelor moarte și producerea de noi celule, oferind astfel o strălucire naturală a pielii.

În plus, ajută și la prevenirea acneei datorită efectelor sale antibacteriene. Tratamentul constă în diluarea unei lingurițe de bicarbonat de sodiu în apă și aplicarea acestei soluții pe față cu mișcări circulare. Exfolierea se face doar de 2 ori pe săptămână, nu zilnic.  

De asemenea, tratamentul cu bicarbonat de sodiu este recomandat pentru a calma mâncărimea pielii cauzată de mușcături de insecte sau înțepături de albine, dar și de arsurile solare.

Pentru acest lucru, fă o baie caldă adăugând în apă 1-2 căni de bicarbonat. Unele persoane folosesc și alte ingrediente precum amidonul de porumb și fulgii de ovăz pentru o eficiență mai mare.

În ceea ce privește beneficiile bicarbonatului de sodiu pentru păr, deși nu există nicio dovadă științifică pentru acest lucru, unele persoane susțin că acest ingredient minune poate ajuta la menținerea strălucirii părului.

Este folosit în special de persoanele cu păr gras deoarece se crede că poate ajuta la absorbirea excesului de sebum. Dacă ai părul subțire, nu ar trebui să aplici tratamente cu bicarbonat de sodiu mai mult de o dată pe lună deoarece există posibilitatea să-ți subțiezi și mai tare firele de păr.

Vezi și: Consumul de droguri, fenomen îngrijorător. Numărul deceselor a crescut cu 82%

Cum se prepară masca

Se amestecă 1 până la 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu cu suficientă apă filtrată sau apă de trandafiri pentru a face o pastă. Aplicați pasta pe față. Lăsați-l să stea timp de 1 minut, apoi frecați-l ușor folosind doar vârfurile degetelor.

În cele din urmă, se spală cu apă călduță și se usucă pentru a descoperi o piele mai luminoasă. Urmați acest remediu de 1 sau 2 ori pe săptămână numai. Asigurați-vă că vă hidratați pielea după utilizarea bicarbonatului de sodiu.

Alternativ, amestecați 1 lingură de bicarbonat de sodiu și suc proaspăt de lămâie, împreună cu 4 sau 5 picături de ulei de măsline extravirgin. Aplicați această pastă pe față. Lăsați-l timp de 5 minute, apoi clătiți-l cu apă rece. Repetați de 2 sau 3 ori pe săptămână, arată Lybrate.

Vezi și: Ciugulitul, aliatul kilogramelor în plus. Medic: Nu mâncaţi dacă nu vă este foame

Curăță unghiile

Unghiile pătate pot fi inestetice, dar bicarbonatul de sodiu vă poate albi unghiile, astfel încât să nu trebuiască să le ascundeți în buzunare sau mănuși.

Puneți 1/2 ceașcă de apă, 1 linguriță de peroxid de hidrogen 3% și 1 lingură de bicarbonat de sodiu într-un castron mic. Se amestecă bine, până când bicarbonatul de sodiu se dizolvă. Înmoaie-ți unghiile în soluție timp de 2 până la 3 minute. Repetați o dată la două săptămâni.

Alternativ, amestecați 21/2 linguri de bicarbonat de sodiu și 1 lingură de peroxid de hidrogen 3% pentru a face o pastă. Utilizați un tampon de bumbac pentru a-l aplica pe unghii. Așteptați 2 minute înainte de clătirea unghiilor cu apă caldă. Pentru cele mai bune rezultate, repetați o dată la 2 luni.

Vezi și: Cancerul poate fi prevenit. Care sunt cele 10 porunci

De ce să-ți bagi picioarele în lapte cu bicarbonat. Rețeta simplă pentru rezultate uimitoare

Băile cu lapte și bicarbonat de sodiu sunt un adevărat răsfăț pentru picioarele obosite și cu bătături. Cum e posibil? 

Ei bine, dacă te confrunți cu picioare grele, glezne umflate și care dor, există o rețetă simplă dar care dă rezultate uimitoare. Ai nevoie de doar două ingrediente pe care oricine le are în casă: lapte și bicarbonat.

Cum se prepară

1. Într-un lighean, se adaugă jumătate de litru de lapte și 2-3 pliculețe de bicarbonat de sodiu.

2. Se stă cu picioarele în soluție până când tălpile încep să se înmoaie.

3. Clătește-te cu apă călduță și șterge-te cu un prosop.

La fel ca în cazul oricărui alt "tratament", pentru un rezultat așa cum ți-l dorești, pentru picioare fine, fără bătături, se recomandă repetarea procesului de câteva ori pe săptămână.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel