Bill Gates donează 100 de milioane de dolari pentru combaterea coronavirusului

Adisa Codruț |
Data publicării:
Melinda si Bill Gates. Foto: Facebook
Melinda si Bill Gates. Foto: Facebook

Fundația Bill și Melinda Gates s-a angajat să investească 100 de milioane de dolari în lupta demarată împotriva noului tip de coronavirus apărut în China, care a ucis deja aproape 500 de persoane.

„Organizațiile multilaterale, guvernele, sectorul privat și organizațiile filantropice trebuie să lucreze împreună pentru a încetini epidemia, să ajute țările să își protejeze cetățenii cei mai vulnerabili și să accelereze dezvoltarea unor instrumente care să stopeze epidemia", a declarat Mark Suzman directorul general al Fundației Bill și Melinda Gates, conform unor surse citate de Agerpres.

Primele 10 milioane de dolari din banii celebrului patron Microsoft, Bill Gates, au fost anunțate la sfârșitul lunii ianuarie. 20 de milioane de dolari vor merge spre instituții precum Organizația Mondială a Sănătății (OMS), Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC) și omologul său din China, dar și pentru Comisia națională pentru sănătate din China.

Alte 20 de milioane de dolari vor fi alocate autorităților de sănătate publică din țările din Africa Subsahariană și Asia de Sud-Est, zone care au fost afectate disproporționat de mult de epidemiile recente, inclusiv de pandemia de H1N1 din 2009.

Până la 60 de milioane de dolari vor fi alocați programelor de cercetare inițiate pentru obținerea unor vaccinuri, pentru tratamente medicale și pentru instrumente de diagnosticare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel