Bloc operator, 11 săli de operații și aparatură de ultimă generație: investițiile SJU Brăila

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Prelevare de organe
Prelevare de organe

Bloc operator nou, aparatură de ultimă generație și 11 săli noi de operații, acestea sunt investițiile finalizate la Spitalul Județean de Urgență din Brăila.

Investițiile de aproape 16 milioane de lei de la Spitalul Județean de Urgență Brăila au fost finalizate în cursul aestei luni. Spitalul este acum dotat cu un bloc operator nou și 11 săli de operații dotate la cele mai înalt standarde, potrivit agerpres.ro.

În cele 11 săli de operaţie vor lucra 30 de medici chirurgi în specializările Chirurgie generală, Neurochirurgie, Oftalmologie, Urologiei, Chirurgie vasculară, Chirurgie plastică, Chirurgie toracică, ORL şi Chirurgie maxilo-facială.
"Este o mare bucurie pentru mine că acest proiect, unul dintre cele mai dragi mie, care ne-a scos peri albi, atât mie, cât şi conducerii spitalului, este finalizat şi nu oricum, ci excepţional. De 40 de ani, de când există spitalul, nu a avut o astfel de performanţă.

N-a fost uşor nici pentru echipa tehnică, nici pentru CJ, nici pentru pacienţi. Acum am ajuns în momentul zero al Chirurgiei la Spitalul Judeţean, din care putem porni o nouă etapă în tratamentul pacienţilor. Urmează şi alte proiecte pentru spital, legate de partea de sterilizare, de diminuarea infecţiilor nosocomiale. Speram ca în toamna aceasta să dăm drumul la proiectare şi execuţie, astfel încât anul viitor să fie finalizat şi acest proiect în valoare de aproximativ trei milioane lei", a declarat Chiriac, citat de aceeași sursă.

Lucrările au început în 2012 și ar fi trebuit să fie gata în 2015, dar problemele la instalația electrică au întârziat finaizarea lucrrilor. Aceasta a trebuit adaptată noului consum al celor 11 săli de operații și aparatele noi din dotare, pentru care a fost nevoie de o recalibrare.

Investiția a fost finanțată din bugetul Consiliului Județean.

Urmează alte investiții

Iulian Chiriac a precizat că are în plan reabilitarea Corpului A al Spitalului Judeţean, investiţie care se ridică la 7-8 milioane de euro, pentru care CJ va depune un proiect pe Programul Operaţional Regional, axa dedicată reabilitării clădirilor publice.
Preşedintele CJ Brăila şi directorul ADR Sud-Est, Luminiţa Mihailov, au semnat, luna trecută, contractul de finanţare pentru reabilitarea cu fonduri europene a Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean, proiect în valoare de şase milioane de lei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel