Boala Parkinson: tratametul cu isradipină în fază incipientă nu încetinește boala

Boala Parkinson
Boala Parkinson

Tratamentul pe termen lung cu isradipină cu eliberare imediată nu pare să încetinească evoluția bolii Parkinson în stadiu incipient.

Tratamentul pe termen lung cu isradipină cu eliberare imediată nu pare să încetinească evoluția clinică a bolii Parkinson în stadiu incipient. Rezultatele unui studiu multicentric, randomizat, paralel, dublu-orb, controlat cu placebo, sunt publicate în Analele de medicină internă.

În ciuda mai multor studii anterioare, nu există strategii dovedite pentru încetinirea progresiei bolii Parkinson. Isradipina, dihidropiridină blocant al canalului de calciu aprobat pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, s-a dovedit a fi neuroprotector în modelele animale boala Parkinson. Mai multe studii epidemiologice au demonstrat un risc redus pentru boala Parkinson la persoanele care primesc dihidropiridine în comparație cu alți agenți antihipertensivi, determinând cercetătorii săcreeze ipoteza că isradipina poate avea potențialul de a încetini progresia bolii, atunci când este utilizată în stadiile sale timpurii ale bolii.

Fără diferențe majore 

Echipa de cercetătorii de la grupul de studiu Parkinson STEADY-PD III a ales la întâmplare 336 de pacienți cu boala Parkinson în stadiu precoce care au primit fie 5 mg de isradipină cu eliberare imediată de două ori pe zi, fie un placebo timp de 36 de luni. Niciunul dintre participanți nu a luat medicamente dopaminergice la înscriere. Cercetătorii nu au găsit nicio diferență semnificativă la evaluare a bolii, după 36 de luni, la pacienții care au primit isradipină de două ori pe zi față de cei care au primit placebo. Niciuna dintre măsurile secundare de rezultat nu a demonstrat beneficiile isradipinei.

Potrivit cercetătorilor, aceste rezultate nu susțin ipoteza că isradipina în această doză încetinește progresia bolii Parkinson în stadiu incipient.

 

Sursa, aici.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2023 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0