Cele 4 virusuri care ne amenință. Cum gestionăm creșterea infecțiilor respiratorii și gastrointestinale
Patru virusuri ne amenință sănătatea, iar medicii se tem de o nouă pandemie.
Curățarea ouălor fierte poate fi o provocare. Dar ce înseamnă, de fapt, dacă oul fiert se curăță perfect, iar odată cu coaja nu înlăturăm și albușul.
A curăța un ou fiert poate fi o provocare. Dar ce înseamnă atunci când oul fiert se decojește prea ușor. Ei bine, asta au explicat specialiștii. Cercetătorul în domeniul alimentației, Harold McGee, arată că "cea mai bună garanție pentru curățarea ușoară este să folosiți ouă vechi", potrivit Tasting Table.
Motivul pentru acest lucru este că albumina ouălor mai vechi are un pH mai ridicat, ceea ce face să se lipească mai puțin strâns de membrana cojii odată ce oul a fost fiert.
Asta înseamnă, de fapt, că oul care se curăță ușor de coajă nu este chiar proaspăt.
Vezi și: Vlad Ciurea, secretul unui creier sănătos: Sunt extrem de relaxat, indiferent câtă lume claxonează
Dacă consumi ouă care nu sunt proaspete, există câteva riscuri pentru sănătate, în funcție de gradul de proaspătate al ouălor și de condițiile de păstrare.
Ouăle care nu sunt proaspete sau care au fost păstrate în condiții necorespunzătoare pot fi contaminate cu bacterii cum ar fi Salmonella sau E. coli. Consumul de ouă contaminate poate duce la intoxicații alimentare, manifestate prin simptome precum greață, vărsături, diaree, febră și dureri abdominale.
Ouăle care nu sunt proaspete pot începe să-și schimbe gustul și să-și piardă textura. Ele pot deveni apoase sau să dezvolte un miros neplăcut. Deși acest lucru nu este neapărat dăunător pentru sănătate, poate afecta plăcerea de a mânca ouă.
În zilele noastre, putem găsi ouă proaspete pe rafturile supermarketurilor, astfel că atunci când le fierbem s-ar putea să ne confruntăm cu acea problemă enervantă: ca albușul fiert să se desprindă odată cu coaja.
Ei bine, experții ne împărtășesc câteva trucuri pentru a curăța ușor ouăle fierte. Din fericire, McGee are o soluție simplă pentru aceasta: el sugerează adăugarea unei jumătăți de linguriță de bicarbonat de sodiu pe litru de apă folosită pentru a fierbe ouăle, deși s-ar putea să le facă să aibă un gust puțin a sulfură. Ouăle sunt deja în zona sulfurică, totuși, deci este posibil să nu observați prea multă diferență în gust.
Vezi și: Boala gravă pe care o poți face din cauza colesterolului mărit. Se ajunge la colaps
Ouă fierte - FOTO: Freepik@EyeEM
Singura problemă cu folosirea ouălor mai vechi pentru fierbere este că, în timp ce pH-ul lor mai mare, mai alcalin, le face mai ușor de curățat, ar putea, de asemenea, să le facă mai predispuse la crăpare. Cum puteți rezolva această problemă? Trebuie doar să adăugați o cantitate mică de oțet în apa de gătit.
Trebuie să se remarce că oțetul nu va împiedica de fapt coaja oului să se crăpească în timp ce fierbe. În schimb, va acționa asupra albuminei din interiorul cojii, întărind-o astfel încât, dacă coaja se crăpă, albușul va rămâne înăuntru în vezică în loc să se reverse în apa clocotită. Oțetul ajută și albușurile să se solidifice mai repede, iar un albuș solidificat nu este un albuș scurs.
Conform Bowl of Delicious, dacă turnați o lingură sau două de ulei de gătit în oala în care fierbeți ouăle, acesta va reuși să pătrundă în cojile poroase și să formeze cumva un strat de lubrifiere între membrană și albuș. Acest lucru înseamnă că atunci când vine momentul să curățați ouăle, cojile vor aluneca doar.
Patru virusuri ne amenință sănătatea, iar medicii se tem de o nouă pandemie.
COVID declanșează o boală cronică cu impact dramatic asupra vieții pacienților. Riscurile se triplează după infectare. Duce la afectarea tuturor organelor.
Aceasta este cea mai gravă complicație a COVID. Medicii trag un semnal de alarmă și spun că nu dispare niciodată.
Acest deficit accentuează simptomele COVID. De altfel și inflamația din organism agravează simptomele infecției.
Această boală gravă este răspândită de pisici, iar medicii sunt îngrijorați de viteza cu care se răspândește.
COVID 19 are un impact dramatic asupra creierului. I-a distrus structurile neuronale și accentuează degradarea creierului.
Aceasta este temperatura optimă la care trebuie gătită carnea de porc.
O nouă pandemie, mai devastatoare decât cea de COVID, ne amenință. Medicii sunt îngrijorați.
Complicația gravă pe care o poți face după infectarea cu COVID. Apare chiar și după ani de la infectare și are efecte dramatice.
Europa se pregătește pentru o nouă pandemie. Un inamic necunoscut ar putea declanșa următoarea criză globală de sănătate.
COVID a avut un efect dramatic asupra creierului. Pacienții se luptă și acum cu daunele produse de COVID.
Alertă din cauza meningitei. Un copil de 5 ani a murit
Ce este, de fapt, tusea măgărească și de ce i se spune așa? E mai gravă decât crezi și poate fi extrem de periculoasă.