EXCLUSIV Ce trebuie să știi despre injecțiile cu botox. Prof. dr. Ioan Lascăr: Permit paralizia mușchilor superficiali

ce-trebuie-sa-stii-despre-injectiile-cu-botox-_18197500 botox - FOTO: Freepik@volody10

În căutarea veșniciei tinereții și a frumuseții perfecte, mulți se bazează pe procedurile estetice pentru a-și sculpta aspectul. Iată ce trebuie să știi despre injecțiile cu...

În căutarea idealului de frumusețe, mulți își îndreaptă atenția către procedurile estetice, în speranța de a-și îmbunătăți aspectul și de a-și menține tineretea. Cu toate acestea, în urma utilizării excesive sau necorespunzătoare a unor tratamente precum toxina botulinică, rezultatul poate fi unul nefericit: înghețarea fizionomiei.

Această practică, menită să reducă ridurile și să ofere un aspect mai tânăr, poate duce la o pierdere a expresivității feței, transformând-o într-o masă inexpressivă și aproape statuară. Așa cum avertizează specialiștii din chirurgia plastică, căutarea disperată a frumuseții poate avea consecințe neașteptate, subliniind necesitatea unei abordări prudente și a unei comunicări deschise între pacient și medic înainte de a recurge la orice procedură estetică.

Vezi și: Formula magică pentru un somn odihnitor. Dr. Anca Hâncu: Trebuie să ne oprim

Riscurile administrării incorecte sau a supradozajului

Injecții cu botox - FOTO: Freepik

Prof. dr. Ioan Lascăr, medic plastician la Spitalul Floreasca, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL care sunt riscurile unei practici care poate transforma expresia într-o masă inexpresivă, și anume înghețarea fizionomiei.

"Este o fizionomie înghețată, nu mai este expresivă. Toxina botulinică paralizează mușchiul, iar felul în care este dozată pentru procedurile estetice permite paralizia mușchilor superficiali, pieloși, mușchii care sunt la baza tegumentului și care generează mimica. Aceștia ne fac să transmitem mimica în anumite sentimente.

Atunci când am înghețat fizionomia nu este tocmai plăcut ca o anumită persoană să aibă aceeași figură statuară. Această înghețare apare ca urmare a unei administrări nepotrivite, nefericite",  a explicat prof. dr. Ioan Lascăr, medic plastician la Spitalul Floreasca, în exclusivitate pentru DC MEDICAL. 

Vezi și: Cum să arăți mai tânără. Prof. dr. Ioan Lascăr: Dăm înapoi cu niște ani, chiar un deceniu sau doi. Estompăm ridurile

În loc să ofere un aspect împrospătat și rejuvenat, rezultatele unei administrări inadecvate a toxinei botulinice pot fi dezamăgitoare și chiar traumatizante pentru pacienți.

Pentru a evita aceste situații nefericite, experții în chirurgie plastică recomandă consultarea atentă a unui specialist calificat și experimentat înainte de a recurge la orice procedură estetică. O evaluare adecvată a feței și a nevoilor individuale ale pacientului este crucială pentru obținerea unui rezultat satisfăcător și, mai presus de toate, natural.

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250