EXCLUSIV Care este cantitatea ideală de carne pe care trebuie să o mâncăm. Nastasia Belc: Asta este

Care este cantitatea ideală de carne pe care trebuie să o mâncăm. Răspunsul specialiștilor ne va dezamăgi profund, mai ales că ne-am obișnuit să avem frigiderele pline cu mâncare.
Schimbarea comportamentului alimentar către calitate și moderare este tot mai des discutată în societatea contemporană. Specialiștii în nutriție subliniază că un adult are nevoie de doar 70 de grame de carne pe zi pentru a-și asigura necesarul de proteine și alte nutrienți esențiali. Această cifră contrastează puternic cu obiceiul consumului excesiv, care a devenit o normă în multe locuri.
Câtă carne trebuie să mâncăm
Prof. dr. ing. Nastasia Belc, director general al Institutului de Bioresurse Alimentare, a explicat care este, de fapt, cantitatea ideală de carne pe care trebuie să o consumăm într-o zi.
"Unui adult îi este suficinet să mănânce 70 de grame de carne pe zi. Suntem omnivori. trebuie să avem și proteine de bună calitate ca să creștem, să ne dezvoltăm. Trebuie să avem și alți nutrienți, vitamine, minerale. Noi ne-am cam obișnuit să avem cantități mari de mâncare, să fim siguri că frigiderele și congelatoarele sunt pline.
Poate ne schimbăm comportamentul să luăm ceva mai de calitate și în cantitate mai mică, n-ar fi rău. Unui adult îi este suficient să mănânce 70 de grame pe zi. Asta este cam 500 de grame de carne pe săptămână. Dacă produsul acela de carne este de bună calitate este foarte bine", a explicat prof. dr. ing. Nastasia Belc, director general al Institutului de Bioresurse Alimentare, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.
Vezi și: Cum să scapi de durerile cauzate de endometrioză. Dr. Horațiu Roman: Putem bloca evoluția bolii
Ce înseamnă carne de calitate superioară
Consum de carne - FOTO: Freepik@PixelArt99
Evitarea produselor supraprocesate, precum salamurile, este recomandată din cauza conținutului ridicat de sare, aditivi și alte substanțe care pot fi nocive pentru sănătate pe termen lung. În schimb, consumul de carne proaspătă și neprocesată poate asigura o sursă mai bună de proteine și nutrienți esențiali.
"Dar ce înseamnă de bună calitate? Nu o să mănânc salam în fiecare zi că salamul este supraprocesat, deci este fiert, este afumat; sigur în produsele de carne se găsesc săruri, minerale care nu se distrug nici la fierbere, nici la afumare. Nu prea mai am vitamine. Nu-mi asigură vitamine", a mai explicat prof. dr. ing. Nastasia Belc, director general al Institutului de Bioresurse Alimentare.
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
CRBL, știi asta? Depresia, "o fiță" atât de cool, încât te face să nu te mai poți ridica din pat. Depresia NU e o fiță, dar ignoranța da!
Chirurgia viitorului: vor putea roboții să opereze singuri. Dr. Mugurel Bosînceanu: Chirurgul își asumă întreaga responsabilitate
Ce trebuie să știi dacă ai avut o rudă diagnosticată cu cancer. Conf. dr. Viorica Rădoi: Anamneză amănunțită și un istoric familial
Inovații care salvează vieți. Cătălin Radu (Bristol Myers Squibb România): Tratamentul imuno-oncologic
Accesul echitabil la servicii medicale, o problemă de sistem. Cătălin Radu (Bristol Myers Squibb): Există angajamentul de a crește finanțarea
Alimentația modernă și microplasticele, factori declanșatori în bolile digestive. Dr. Răzvan Iacob: Unul din triggerii importanți
Mâncăm boala cu lingura. Alimentația care ne distruge sistemul digestiv.
Semnul banal dat de cârcei. Nu-i mai ignora! Atenție la picioarele reci, furnicături, durere când mergi
Cum aleg medicii tratamentul care îți poate salva viața în cancer
Medicina cu patru P-uri, aplicată în oncologie. Dr. Eduard Dănăilă (SANADOR): Personalizată, predictivă, preventivă și participativă
Acesta este tratamentul care elimină cancerul. Funcționează în cazul fiecărui pacient și este folosit și în România.
Te uiți la Insula Iubirii? Uite ce fel de om ești. Radu Leca îți dezvăluie problema
Pericolul invizibil al sezonului cald. La ce să fii atent dacă mergi la mare sau piscină
Spitalele, evaluate de noi inspectori. Mesajul care poate duce la demiteri
Transplantul hepatic: riscuri și recuperare. Dr. Dragoș Romanescu: Multă minuțiozitate. Pacientul transplantat e un pacient fragil
Primul semn că ai colică renală: cauze și prevenție. Dr Bogdan Pârlițeanu: Blochează fluxul urinar
Cum previi formarea pietrelor la rinichi cu un simplu obicei zilnic
Boala care afectează un milion de români. Prof. dr. Florin Mihălțan: Exacerbări severe. Capcane care ascund afecțiunea
Boala care afectează un milion de români. Poți suferi de aceasta și să nu îți dai seama încă de la început, iar consecințele sunt grave.