Urmărește dezbaterea live

Bolnavi de COVID-19, ajunși în scaun cu rotile. Efectele nebănuite ale infecției

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Mască
Mască

Mii de britanici suferă de o formă îndelungată a infecției COVID-19. Unii s-au trezit că au nevoie de scaun cu rotile.

Profesorul Tim Spector, coordonatorul aplicației Covid Symptom Study, spune că 60.000 de britanici au avut COVID-19 de peste trei luni. Unii, o formă ușoară de boală, alții, una gravă. Aplicația a mai arătat că aproximativ 300.000 de persoane au simptome de mai bine de o lună. Unii spun că, deși anterior erau în formă, dar acum au nevoie de un scaun cu rotile. Profesorul a afirmat că ”există un mare pericol ca acești oameni să ajungă să fie uitați” și consideră frustrant că datele nu sunt utilizate pe scară mai largă. Simptomele acuzate de cei care au suferit de o formă îndelungată de COVID sunt respirația și oboseala, scrie The Sun.

Secretarul britanic pentru Sănătate, Matt Hancock, a declarat că unele persoane încă se confruntă cu simptome la șase luni de la contractarea virusului, iar acest tip de infecție e întâlnit mai mult în rândul tinerilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel