Cafea, câte căni poți bea zilnic ca să-ți protejezi inima

Adisa Codruț |
Data publicării:
Cafea
Cafea

O analiză a trei mari studii susține că consumul uneia sau mai multor căni de cafea cu cofeină a fost asociat cu un risc scăzut de insuficiență cardiacă.

Analiza a trei studii mari, fiecare monitorizat  vreme de 10 ani, a ajuns la concluzia că o cană sau mai multe de cafea cu cofeină pe zi ar reduce riscul de insuficiență cardiacă. Este concluzia unui studiu publicat în ”Circulation: Heart Failure”, un jurnal al American Heart Association. ”În timp ce fumatul, vârsta și tensiunea arterială crescută se numără printre cei mai cunoscuți factori de risc pentru bolile de inimă, rămân factori de risc neidentificați pentru bolile de inimă”, consideră autourl analizei, David P. Kao, profesor asistent de cardiologie și director medical la Centrul Colorado pentru Medicină Personalizată de la Universitatea din Colorado Școala de Medicină din Aurora, Colorado.

Analiza a evidențiat următoarele: în toate cele trei studii, persoanele care au raportat că beau una sau mai multe căni de cafea cu cofeină au prezentat un risc de insuficiență cardiacă scăzut pe termen lung. În două cercetări, riscul de insuficiență cardiacă de-a lungul deceniilor a scăzut cu 5-12% pe cană pe zi de cafea, comparativ cu consumul de cafea. În studiul privind riscul de ateroscleroză în comunități, riscul de insuficiență cardiacă nu s-a modificat între 0 și 1 cană pe zi de cafea; cu toate acestea, a fost cu aproximativ 30% mai mic la persoanele care au băut cel puțin 2 căni pe zi.

Consumul de cafea decofeinizată părea să aibă un efect opus asupra riscului de insuficiență cardiacă - crescând semnificativ riscul de insuficiență cardiacă în cadrul unui studiu.

”Asocierea dintre cofeină și reducerea riscului de insuficiență cardiacă a fost surprinzătoare. Cafeaua și cofeina sunt adesea considerate de către populația generală ca fiind ”rele” pentru inimă, deoarece oamenii le asociază cu palpitații, hipertensiune arterială etc. Relația consecventă între creșterea cofeinei consumul și riscul de scădere a insuficienței cardiace transformă această presupunere în cap”, susține autorul principal al analizei, potrivit unui comunicat al Asociației Americane a Inimii.

Ghidurile americane recomandă consumul a trei până la cinci căni de 8 uncii de cafea pe zi.

Studiul științific, AICI.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel