Câinii și schizofrenia. Ce efecte au prietenii patrupezi

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Câinii reduc șansele ca puștii să facă alergii la maturitate  FOTO: pexels.com
Câinii reduc șansele ca puștii să facă alergii la maturitate FOTO: pexels.com

Câinii, prietenii noștri patrupezi, au efecte nebănuite asupra copiilor în privința menținerii unei bune sănătății mentale.

Câinii, schizofrenia. Un studiu realizat de cercetătorii de la universitatea și spitalul Johh s Hopkins susține că puștii care au un câine ca animal de companie prezintă un risc scăzut de a dezvolta schizofrenie. Oamenii de știință au intervievat peste 1.300 de adulți. O treime, diagnosticați cu schizofrenie. I-au întrebat dacă aveau o pisică sau un câine acasă, înainte să împlinescă 13 ani și când. Au luat în considerare și factori precum genul și locul de naștere. Rezultatul: un risc scăzut cu aproape 25 la sută de diagnostic de schizofrenie pentru cei cu un câine în casă înainte de vârsta de 13 ani.

"Studiul nu a găsit nicio relație semnificativă statistic între expunerea la pisici și schizofrenie. Nu s-a găsit nicio relație între a avea pisici sau câini în casă și probabilitatea unei persoane de a dezvolta tulburare bipolară", potrivit medicinenet.

Câinii, schizofrenia. Posibile explicații

Cercetătorii nu știu de ce expunerea timpurie la câini ar proteja împotriva schizofreniei. Ei susțin că "poate exista altceva despre proprietatea câinelui care protejează împotriva bolii psihice, deoarece deținerea unui câine spune și ceva despre locul în care ați fost probabil crescut și starea economică a familiei dvs".

Se știe că patrupezii pot avea o influență biologică benefică asupra corpului nostru în mai multe moduri. În special, puii de companie au fost arătați în alte studii pentru a îmbunătăți funcția imunitară, reducând riscul de astm și alergii alimentare. Câinii pentru animale de companie ajută la îmbunătățirea așa-numitului „microbiom" al copilului, care se referă la coloniile de bacterii, ciuperci și alți microbi care trăiesc în interiorul nostru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel