Calitatea aerului din casa ta. Ce să faci pentru a o îmbunătăți

Adisa Codruț |
Data publicării:
Odorizant de cameră, făcut acasă  FOTO: Pixabay
Odorizant de cameră, făcut acasă FOTO: Pixabay

Experții susțin că aerul din casă ar fi de cinci ori mai poluat decât cel de afară. Sunt, însă, soluții pentru a îmbunătăți calitatea aerului.

Iată câteva idei de îmbunătățire a calității aerului în casa ta:

* să renunți la produsele de curățenie care conțin compuși chimici – studiile arată că aproximativ jumătate dintre produsele de pe piață care conțin substanțe extrem de periculoase pentru organismul uman. Ar fi bine să renunțați la produsele de curățare cu care ești obișnuit și să cumperi produse bio.

* să renunți la odorizantele de camera - sunt toxice; unele produse de acest gen conțin ftalați, substanțe chimice periculoase, si arome sintetice care afectează sistemul endocrin si activitatea hormonilor, ceea ce duce la probleme de fertilitate si chiar cancer. Săculeții cu lavandă sunt o opțiune sănătoasă

* să cumperi produse 100% naturale, cu miros plăcut, pe bază de rozmarin, citrice sau produse bio cu arome naturale din plante sau fructe.

* să ai în casă anumite plante în ghiveci – în special crizantemele, ferigile, palmierul doamnei sau aloe vera, arată cumsa.ro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel